Ομπάμα: Η καταστροφή του ΙΚ είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μου

Ομπάμα: Η καταστροφή του ΙΚ είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μου Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα αναγόρευσε σήμερα σε απόλυτη προτεραιότητά του την εξουδετέρωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις χθεσινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.


«Αυτή είναι η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μου (...) Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε το ΙΚ έως ότου εκδιωχθεί από τη Συρία και το Ιράκ και (η οργάνωση αυτή) καταστραφεί οριστικά», είπε ο Ομπάμα σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αργεντινή.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι η δράση εναντίον των τζιχαντιστών φέρνει αποτελέσματα και ότι η οργάνωση που ανέλαβε τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες έχει εξασθενίσει, έχει χάσει βάσεις και μεγάλο μέρος των εδαφών που είχε καταλάβει στη Συρία και στο Ιράκ.


Οι επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν χθες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και κατόπιν σε έναν σταθμό του μετρό, στην συνοικία όπου εδρεύουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 270.


«Ο κόσμος οφείλει να ενωθεί εναντίον της τρομοκρατίας (...) Μπορούμε και θα νικήσουμε αυτούς που απειλούν την ασφάλεια, όχι μόνο του δικού μας πληθυσμού αλλά όλου του κόσμου», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.


Χθες Τρίτη από την Κούβα όπου βρισκόταν ο Ομπάμα καταδίκασε τις «αποτρόπαιες» επιθέσεις στις Βρυξέλλες και απηύθυνε έκκληση σε όλους, «ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής ή θρησκείας, να δώσουν μάχη εναντίον της μάστιγας της τρομοκρατίας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM