Όμηροι της Χαμάς τρεις Ισραηλινοί που θεωρούνταν αγνοούμενοι

Όμηροι της Χαμάς τρεις Ισραηλινοί που θεωρούνταν αγνοούμενοι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα πως τρεις Ισραηλινοί που φέρονταν ως αγνοούμενοι μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε πως «τρεις πολίτες που φέρονταν ως αγνοούμενοι μέχρι τώρα, ταυτοποιήθηκαν ως όμηροι και οι οικογένειές τους ενημερώθηκαν σχετικά». Ύστερα από την ανακοίνωση, ο αριθμός των ομήρων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, αυξήθηκε σε 132, σύμφωνα με στοιχεία των ισραηλινών αρχών.

Υπενθυμίζεται πως σχεδόν 250 άνθρωποι απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα. Στη συνέχεια όμως, και συγκεκριμένα στα τέλη του Νοεμβρίου, περίπου 100 αφέθηκαν ελεύθεροι κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας.

Το Ισραήλ ορκίστηκε να «καταστρέψει» τη Χαμάς ως απάντηση για τις εχθροπραξίες, κατά τις οποίες 22.438 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, έφηβοι και μικρά παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η Χαμάς. Το Ισραήλ από την άλλη μετρά 1.200 νεκρούς. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM