Όμηροι της Χαμάς τρεις Ισραηλινοί που θεωρούνταν αγνοούμενοι

Όμηροι της Χαμάς τρεις Ισραηλινοί που θεωρούνταν αγνοούμενοι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα πως τρεις Ισραηλινοί που φέρονταν ως αγνοούμενοι μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε πως «τρεις πολίτες που φέρονταν ως αγνοούμενοι μέχρι τώρα, ταυτοποιήθηκαν ως όμηροι και οι οικογένειές τους ενημερώθηκαν σχετικά». Ύστερα από την ανακοίνωση, ο αριθμός των ομήρων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, αυξήθηκε σε 132, σύμφωνα με στοιχεία των ισραηλινών αρχών.

Υπενθυμίζεται πως σχεδόν 250 άνθρωποι απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα. Στη συνέχεια όμως, και συγκεκριμένα στα τέλη του Νοεμβρίου, περίπου 100 αφέθηκαν ελεύθεροι κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας.

Το Ισραήλ ορκίστηκε να «καταστρέψει» τη Χαμάς ως απάντηση για τις εχθροπραξίες, κατά τις οποίες 22.438 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, έφηβοι και μικρά παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η Χαμάς. Το Ισραήλ από την άλλη μετρά 1.200 νεκρούς. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM