Ολλανδία: Μπαράζ παγιδευμένων επιστολών -Ο αποστολέας εκβιάζει ζητώντας bitcoin

Ολλανδία: Μπαράζ παγιδευμένων επιστολών -Ο αποστολέας εκβιάζει ζητώντας bitcoin Facebook Twitter
Μπαράζ παγιδευμένων επιστολών στην Ολλανδία (Πηγή φωτό EPA)
0

Οι «επιθέσεις» με παγιδευμένες επιστολές συνεχίζονται στην Ολλανδία, καθώς σε τράπεζα προκλήθηκε «μικρής ισχύος έκρηξη», την Πέμπτη.


Από το συμβάν στο υποκατάστημα της ING στο Άμστερνταμ δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της τράπεζας, αλλά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος εισέπνευσε καπνό. Επίσης, η αστυνομία εξουδετέρωσε παγιδευμένη επιστολή που βρέθηκε στα γραφεία της αμερικανικής εταιρείας, κοντά στην Ουτρέχτη.


Από τις αρχές του χρόνου έχουν σταλεί πολλές παγιδευμένες επιστολές σε επιχειρήσεις σε όλη την Ολλανδία. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός. Ο αποστολέας των επιστολών εκβιάζει και απαιτεί να πληρωθεί σε bitcoin, ανέφερε η αστυνομία, αν και οι αρχές δεν αποκάλυψαν το ύψος του ποσού.


Η αστυνομία έκανε ελεγχόμενη έκρηξη έπειτα από τον εντοπισμό δύο παγιδευμένων επιστολών στον χώρο αλληλογραφίας της τράπεζας ABN Amro και της γιαπωνέζικης εταιρείας Ricoh, τις προηγούμενες ημέρες.


Οι αρχές εκτιμούν ότι αυτές οι δύο επιστολές συνδέονται με εκείνες που είχαν σταλεί σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα στις αρχές Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων, παγιδευμένες επιστολές είχαν πάει σε δύο ξενοδοχεία, ένα βενζινάδικο, ένα μεσιτικό γραφείο και μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπήρξε έκρηξη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM