Ολλανδία: Εκλογικό κέντρο δεν επέτρεψε στον υπουργό Υγείας να ψηφίσει - Είχε λήξει το διαβατήριό του

Ολλανδία: Εκλογικό κέντρο δεν επέτρεψε στον υπουργό Υγείας να ψηφίσει - Είχε λήξει το διαβατήριό του Facebook Twitter
EPA
0

Οι νόμοι δεν παρακάμπτονται στην Ολλανδία ακόμα και αν είσαι ο υπουργός Υγείας. Εκλογικό τμήμα δεν επέτρεψε στον Ολλανδό υπουργό Υγείας να ψηφίσει χθες στις εθνικές εκλογές, επειδή το διαβατήριό του είχε λήξει εδώ και πέντε χρόνια.

Του ζήτησαν δε, να επιστρέψει με άλλο έγκυρο έγγραφο ταυτοποίησης.

Ο Hugo de Jonge, ο οποίος είναι επικεφαλής στη μάχη για αντιμετώπιση της πανδημίας, επιχείρησε να ψηφίσει σε ένα εκλογικό κέντρο στο Ρότερνταμ, μέσα από το αυτοκίνητό του ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Την πρώτη φορά.

Το διαβατήριό του είχε λήξει και σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad, ο ανώτερος αξιωματούχος του εκλογικού τμήματος δήλωσε ότι δεν μπορούσε να παρακάμψει τους κανόνες των εκλογών για έναν πολιτικό.

Ο υπουργός επέστρεψε στο σπίτι του και ξαναγύρισε για να ψηφίσει αυτή τη φορά με έγκυρο έγγραφο, το δίπλωμά του. Μέσα σε 20 λεπτά, ο De Jonge ψήφισε μέσα από το αυτοκίνητό του τον προσωπικό του σύμβουλο Bart van den Brink.

«Και μια συμβουλή: πάρτε μαζί σας μία έγκυρη ταυτότητα» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας.

Η Τετάρτη ήταν η τρίτη και τελευταία ημέρα των εθνικών εκλογών που θεωρείται ως δημοψήφισμα για τον χειρισμό της πανδημίας από τη συντηρητική κυβέρνηση.

Ο Hugo de Jonge προέρχεται από το κεντροδεξιό κόμμα στον κυβερνώντα συνασπισμό, που αναμένεται να παραμείνει στην εξουσία.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ