Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν για πρώτη φορά στη Δαμασκό

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν για πρώτη φορά στη Δαμασκό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου από τον καταυλισμό Γιάρμουκ
0

Για πρώτη φορά, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα μεγάλο μέρος του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού Γιάρμουκ.

Ο συγκεκριμένος καταυλισμός είχε περίπου 160.000 κατοίκους, Σύρους και Παλαιστίνιους, πριν από την έναρξη του εμφυλίου. Πλέον εκτιμάται ότι μόνο 18.000 άνθρωποι εξακολουθούν να μένουν εκεί. Ο διευθυντής των πολιτικών υποθέσεων της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) στη Συρία, Άνουαρ Άμπντελ Χάντι, δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται μεταξύ του ΙΚ και παλαιστινιακών ομάδων.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλες περιοχές της βόρειας Συρίας από το 2013, αλλά είναι η πρώτη φορά που διεισδύει στη Δαμασκό, προπύργιο της συριακής κυβέρνησης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές κατάφεραν να διεισδύσουν στον καταυλισμό μέσω της πόλης Χάτζαρ αλ Άσουαντ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Σύρων εξεγερμένων και γειτονεύει με το Γιάρμουκ. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το ΙΚ στη συνέχεια βομβάρδισε τόσο τον καταυλισμό όσο και την πόλη Χάτζαρ αλ Άσουαντ.

Ένας μαχητής από τον καταυλισμό ανέφερε οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν την επίθεσή τους μετά τη σύλληψη δύο μελών της οργάνωσης στο Γιάρμουκ που φέρεται να εμπλέκονται στον φόνο ενός αξιωματούχου της Χαμάς, ο οποίος αποδίδεται στο ΙΚ. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν στόχος των τζιχαντιστών είναι η κατάληψη του ίδιου του καταυλισμού ή η Δαμασκός.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ