Οι «My Bloody Valentine» επικρίνουν το Spotify για «ψευδείς και προσβλητικούς» στίχους στα τραγούδια τους

«My Bloody Valentine» κατά Spotify: Ανάρτησε «ψευδείς και προσβλητικούς» στίχους στα τραγούδια τους Facebook Twitter
EPA
0

Οι My Bloody Valentine επέκριναν το Spotify για την εμφάνιση «ψευδών στίχων» στα, γνωστά για τους μυστηριώδεις στίχους τους, τραγούδια του συγκροτήματος.

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2021, όταν το Spotify κυκλοφόρησε μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να διαβάζουν τους στίχους ενώ ακούνε οποιοδήποτε τραγούδι.

«Μόλις παρατήρησα ότι το Spotify έχει βάλει ψευδείς στίχους στα τραγούδια μας εν αγνοία μας», έγραψε το συγκρότημα στο Twitter.

«Αυτοί οι στίχοι είναι στην πραγματικότητα εντελώς λανθασμένοι και προσβλητικοί. Δεν είμαστε βέβαιοι από πού τους πήραν, πιθανώς ένα από αυτά τα χαζά site με στίχους στο διαδίκτυο.»

Οι προσβλητικοί στίχοι φαίνεται να έχουν αφαιρεθεί από το Spotify στις 21 Ιανουαρίου, αλλά παραμένουν στο Musixmatch, τον ιστότοπο με τον οποίο συνεργάζεται το Spotify για την ενσωμάτωση στίχων.

Το ιρλανδο-βρετανικό συγκρότημα, που σχηματίστηκε το 1983 στο Δουβλίνο, με επικεφαλής τον Kevin Shields, δεν έχει ξεκαθαρίσει ποτέ τους στίχους των τραγουδιών του.

Σε μεγάλο βαθμό οι στίχοι δεν ακούγονται ξεκάθαρα, ένα μυστήριο που έχει προσθέσει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στη φήμη της μπάντας.

«Δεν είναι σκληρή, industrial μουσική ή κάτι τέτοιο. Είναι πολύ ανθρώπινη. Οι άνθρωποι που βιώνουν την ευχαρίστηση οποιουδήποτε σεξουαλικού πράγματος θα βρουν κάτι εκεί, νομίζω. Οι στίχοι μας είναι αρκετά σαφείς περιστασιακά, αλλά είναι όλα αληθινά. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί που οι απλοί άνθρωποι δεν λένε μεταξύ τους όταν είναι μόνοι» είχε πει ο Shields.

Ακόμη και η εταιρεία της μπάντας παρέμεινε στο σκοτάδι σχετικά με το αληθινό στιχουργικό περιεχόμενο των τραγουδιών. Το 1991, ο Shields είπε στον αείμνηστο μουσικό δημοσιογράφο David Cavanagh ότι δεν έγραφε καν τους ακριβείς στίχους για την εταιρεία.

«Τους δίνω τους τίτλους», είπε. «Στη συνέχεια, ένα κορίτσι στη Creation (Records) ακούει τα τραγούδια και γράφει αυτό που πιστεύει ότι τραγουδάω. Και έτσι πάει. Στην πραγματικότητα είναι πιο πολύ δικοί της στίχοι παρά δικοί μου» είχε πει.

Το 2021, είπε στον Guardian ότι «το 30-50%» αυτών των εικασιών που γίνονται σχετικά με τους στίχους του είναι «εντελώς λανθασμένες, μερικές φορές σε πραγματικά βασικούς τομείς».

Οι My Bloody Valentine κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο τρίτο άλμπουμ τους, mbv, το 2013. Ο Shields υποσχέθηκαν μια συνέχεια φέτος αλλά όπως γνωρίζουν οι θαυμαστές της μπάντας, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ