Οι μετανάστες στην Ιταλία "χρηματοδοτούν" 600.000 συντάξεις

Οι μετανάστες στην Ιταλία "χρηματοδοτούν" 600.000 συντάξεις Facebook Twitter
0

Οι νόμιμοι μετανάστες στην Ιταλία συνεισφέρουν καθαρά στην κοινωνική ασφάλιση της χώρας περίπου 5 δισεκ. ευρώ, με τα οποία καταβάλλονται οι συντάξεις 600.000 Ιταλών, γράφει σήμερα η La Repubblica επικαλούμενη μια πρόσφατη μελέτη.


"Το 2014, οι εργαζόμενοι που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέβαλαν περίπου 8 δισεκ. ευρώ σε εισφορές" στην κοινωνική ασφάλιση, γράφει η ιταλική εφημερίδα, επικαλούμενη μια έκθεση που συντάχθηκε από τον δικαστή Ρομπέρτο Γκαροφόλι, επικεφαλής του γραφείου του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν. Κατά την ίδια περίοδο έλαβαν "συντάξεις ύψους περίπου 642 εκατ. ευρώ και άλλες κοινωνικές παροχές ύψους περίπου 2,42 δισεκατομμυρίων". "Η θετική διαφορά είναι ελαφρώς μικρότερη των πέντε δισεκατομμυρίων. Άλλοι υπολογισμοί καταδεικνύουν πως οι συνεισφορές που πληρώνουν οι μετανάστες επιτρέπουν να καταβάλλονται κάθε χρόνο οι συντάξεις 600.000 Ιταλών", σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Στην έκθεση υπογραμμίζεται ωστόσο πως τα έξοδα που καταβλήθηκαν από την Ιταλία για να αντιμετωπισθεί η άφιξη περισσοτέρων από 150.000 μεταναστών το 2015 έφθασαν τον αριθμό των 3,3 δισεκ. ευρώ.


Οι ξένοι φορολογούμενοι δήλωσαν το 2014 έσοδα περίπου 45 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα οποία κατέβαλαν σχεδόν 6,8 δισεκ. σε φόρους, προσθέτει ο δικαστής, ο οποίος βασίσθηκε στους αριθμούς τους οποίους ανακοινώνει το ιταλικό υπουργείο.


Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν για μια ακόμη φορά τη συμβολή των μεταναστών στην οικονομία της Ιταλίας και τον γηράσκοντα πληθυσμό της. Ήδη τον Νοέμβριο του 2013 μια έκθεση υπογράμμιζε πως οι μετανάστες πλήρωσαν το 2011 στο κράτος περίπου 13,3 δισεκ. ευρώ σε φόρους και άλλες καταβολές, ενώ το τελευταίο είχε δαπανήσει υπέρ τους 11,9 δισεκ. -- ένα κέρδος 1,4 δισεκ. ευρώ για τα δημόσια οικονομικά της Ιταλίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM
Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Διεθνή / Δικαστής διατάσσει την κυβέρνηση Τραμπ να δεχθεί 12.000 πρόσφυγες

Αμερικανός δικαστής εντολή στην κυβέρνηση Τραμπ να δεχτεί 12.000 πρόσφυγες, απορρίπτοντας την ερμηνεία της κυβέρνησης σχετικά με περιορισμούς. Ανατροπή στο διάταγμα του Τραμπ για αναστολή εισδοχής προσφύγων
LIFO NEWSROOM