Οι καταθέσεις της Καϊλή για το Qatargate: «Τα χρήματα ήταν για τον Παντσέρι, ίσως τα άφηνε σπίτι μου λόγω ασυλίας»

Οι καταθέσεις της Καϊλή για το Qatargate: «Τα χρήματα ήταν για τον Παντσέρι, ίσως τα άφηνε σπίτι μου λόγω ασυλίας» Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση των βελγικών Αρχών σχετικά με το αν θα προφυλακιστεί η Εύα Καϊλή για την υπόθεση Qatargate. Την ίδια ώρα, ιταλικό μέσο ενημέρωσης  δημοσιεύει στοιχεία από τις δύο καταθέσεις που έδωσε, μετά τη σύλληψή της.

Το Il Fatto Quotidiano, σε εκτενές δημοσίευμά του, μεταφέρει τα όσα φέρεται να είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κατά τις καταθέσεις της στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Φαίνεται να ισχυρίστηκε πως τα 750.000 ευρώ που ήταν στο σπίτι της ήταν για τον τέως ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι. Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο, είπε ότι τα χρήματα ήταν στο σπίτι τους εδώ και 3-4 μήνες.

Αναφερόμενη στον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, φαίνεται να δήλωσε πως δεν είχε μεγάλη οικονομική άνεση και δυσκολευόταν να συνεισφέρει στην υποθήκη του σπιτιού που είχαν αγοράσει.

«Ξέρω ότι δανείζεται από τους γονείς του κατά καιρούς. Ίσως και από τον Αντόνιο (σ.σ. Παντσέρι). Το ξέρω γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που θα ήθελε, αλλά δεν είχε τα μέσα» φέρεται να είπε, αλλά δεν απέκλεισε να ανήκουν τα χρήματα και σε άλλους, όπως τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοζολίνο.

Η κα Καϊλή κατέθεσε, ακόμα, πως ο Παντσέρι είχε αφήσει και πάλι χρήματα στο σπίτι τους, πριν από την πανδημία. «Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο περισσότερο απ' το δικό του διαμέρισμα. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απολαμβάνω κοινοβουλευτικής ασυλίας» φαίνεται να είπε, ενώ αναφέρθηκε και στον στενό δεσμό του συζύγου της με τον τέως ευρωβουλευτή. «Ο Αντόνιο και ο Φραντσέσκο είναι πολύ κοντά».

Σε άλλο σημείο, η συλληφθείσα ανέφερε πως ο Παντσέρι ζητούσε συνεχώς τη βοήθεια του συζύγου της και εκείνος ένιωθε την «ηθική υποχρέωση» να δεχθεί. «Ζητούσε συνεχώς τη βοήθεια του Φραντσέσκο. (…) Αλλά ο Φραντσέσκο δεν μπορούσε να πει όχι, ήταν πολύ ευγενικός». Η ίδια ωστόσο, όπως φέρεται να είπε, δεν «εμπιστευόταν» τις δραστηριότητές τους και παραδέχθηκε πως ίσως έπρεπε να του μιλήσει «γιατί είμαι μεγαλύτερη». 

Αναφορικά με τα τηλεφωνήματα που έκανε μετά τη σύλληψη του Τζόρτζι, στον Παντσέρι και τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρία Αρένα, είπε: «Προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι, ο οποίος μιλάει μόνο ιταλικά, αλλά δεν μπόρεσα να τον βρω. Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ταραμπέλα και μετά με την Αρένα». Κατάφερε να μιλήσει με εκείνους, αλλά δήλωσαν άγνοια για το γιατί δεν απαντά ο Παντσέρι.

Όταν την πίεσε ο εισαγγελέας για να δώσει κι άλλα ονόματα συνεργατών του πρώην ευρωβουλευτή, αναφέρθηκε στον πρώην βοηθό του, Τζουζέπε Μερόνι, «ο οποίος συνεχίζει να τον βοηθά», αλλά και κάποιον «Νταβίντε», το επίθετο του οποίου δεν γνώριζε.

Οι καταθέσεις της Καϊλή για το Qatargate: «Τα χρήματα ήταν για τον Παντσέρι, ίσως τα άφηνε σπίτι μου λόγω ασυλίας» Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM