Οι καταθέσεις της Καϊλή για το Qatargate: «Τα χρήματα ήταν για τον Παντσέρι, ίσως τα άφηνε σπίτι μου λόγω ασυλίας»

Οι καταθέσεις της Καϊλή για το Qatargate: «Τα χρήματα ήταν για τον Παντσέρι, ίσως τα άφηνε σπίτι μου λόγω ασυλίας» Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση των βελγικών Αρχών σχετικά με το αν θα προφυλακιστεί η Εύα Καϊλή για την υπόθεση Qatargate. Την ίδια ώρα, ιταλικό μέσο ενημέρωσης  δημοσιεύει στοιχεία από τις δύο καταθέσεις που έδωσε, μετά τη σύλληψή της.

Το Il Fatto Quotidiano, σε εκτενές δημοσίευμά του, μεταφέρει τα όσα φέρεται να είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κατά τις καταθέσεις της στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Φαίνεται να ισχυρίστηκε πως τα 750.000 ευρώ που ήταν στο σπίτι της ήταν για τον τέως ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι. Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο, είπε ότι τα χρήματα ήταν στο σπίτι τους εδώ και 3-4 μήνες.

Αναφερόμενη στον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, φαίνεται να δήλωσε πως δεν είχε μεγάλη οικονομική άνεση και δυσκολευόταν να συνεισφέρει στην υποθήκη του σπιτιού που είχαν αγοράσει.

«Ξέρω ότι δανείζεται από τους γονείς του κατά καιρούς. Ίσως και από τον Αντόνιο (σ.σ. Παντσέρι). Το ξέρω γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που θα ήθελε, αλλά δεν είχε τα μέσα» φέρεται να είπε, αλλά δεν απέκλεισε να ανήκουν τα χρήματα και σε άλλους, όπως τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοζολίνο.

Η κα Καϊλή κατέθεσε, ακόμα, πως ο Παντσέρι είχε αφήσει και πάλι χρήματα στο σπίτι τους, πριν από την πανδημία. «Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο περισσότερο απ' το δικό του διαμέρισμα. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απολαμβάνω κοινοβουλευτικής ασυλίας» φαίνεται να είπε, ενώ αναφέρθηκε και στον στενό δεσμό του συζύγου της με τον τέως ευρωβουλευτή. «Ο Αντόνιο και ο Φραντσέσκο είναι πολύ κοντά».

Σε άλλο σημείο, η συλληφθείσα ανέφερε πως ο Παντσέρι ζητούσε συνεχώς τη βοήθεια του συζύγου της και εκείνος ένιωθε την «ηθική υποχρέωση» να δεχθεί. «Ζητούσε συνεχώς τη βοήθεια του Φραντσέσκο. (…) Αλλά ο Φραντσέσκο δεν μπορούσε να πει όχι, ήταν πολύ ευγενικός». Η ίδια ωστόσο, όπως φέρεται να είπε, δεν «εμπιστευόταν» τις δραστηριότητές τους και παραδέχθηκε πως ίσως έπρεπε να του μιλήσει «γιατί είμαι μεγαλύτερη». 

Αναφορικά με τα τηλεφωνήματα που έκανε μετά τη σύλληψη του Τζόρτζι, στον Παντσέρι και τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρία Αρένα, είπε: «Προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι, ο οποίος μιλάει μόνο ιταλικά, αλλά δεν μπόρεσα να τον βρω. Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ταραμπέλα και μετά με την Αρένα». Κατάφερε να μιλήσει με εκείνους, αλλά δήλωσαν άγνοια για το γιατί δεν απαντά ο Παντσέρι.

Όταν την πίεσε ο εισαγγελέας για να δώσει κι άλλα ονόματα συνεργατών του πρώην ευρωβουλευτή, αναφέρθηκε στον πρώην βοηθό του, Τζουζέπε Μερόνι, «ο οποίος συνεχίζει να τον βοηθά», αλλά και κάποιον «Νταβίντε», το επίθετο του οποίου δεν γνώριζε.

Οι καταθέσεις της Καϊλή για το Qatargate: «Τα χρήματα ήταν για τον Παντσέρι, ίσως τα άφηνε σπίτι μου λόγω ασυλίας» Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM