Οι καταθέσεις της Καϊλή για το Qatargate: «Τα χρήματα ήταν για τον Παντσέρι, ίσως τα άφηνε σπίτι μου λόγω ασυλίας»

Οι καταθέσεις της Καϊλή για το Qatargate: «Τα χρήματα ήταν για τον Παντσέρι, ίσως τα άφηνε σπίτι μου λόγω ασυλίας» Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση των βελγικών Αρχών σχετικά με το αν θα προφυλακιστεί η Εύα Καϊλή για την υπόθεση Qatargate. Την ίδια ώρα, ιταλικό μέσο ενημέρωσης  δημοσιεύει στοιχεία από τις δύο καταθέσεις που έδωσε, μετά τη σύλληψή της.

Το Il Fatto Quotidiano, σε εκτενές δημοσίευμά του, μεταφέρει τα όσα φέρεται να είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κατά τις καταθέσεις της στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Φαίνεται να ισχυρίστηκε πως τα 750.000 ευρώ που ήταν στο σπίτι της ήταν για τον τέως ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι. Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο, είπε ότι τα χρήματα ήταν στο σπίτι τους εδώ και 3-4 μήνες.

Αναφερόμενη στον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, φαίνεται να δήλωσε πως δεν είχε μεγάλη οικονομική άνεση και δυσκολευόταν να συνεισφέρει στην υποθήκη του σπιτιού που είχαν αγοράσει.

«Ξέρω ότι δανείζεται από τους γονείς του κατά καιρούς. Ίσως και από τον Αντόνιο (σ.σ. Παντσέρι). Το ξέρω γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που θα ήθελε, αλλά δεν είχε τα μέσα» φέρεται να είπε, αλλά δεν απέκλεισε να ανήκουν τα χρήματα και σε άλλους, όπως τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοζολίνο.

Η κα Καϊλή κατέθεσε, ακόμα, πως ο Παντσέρι είχε αφήσει και πάλι χρήματα στο σπίτι τους, πριν από την πανδημία. «Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο περισσότερο απ' το δικό του διαμέρισμα. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απολαμβάνω κοινοβουλευτικής ασυλίας» φαίνεται να είπε, ενώ αναφέρθηκε και στον στενό δεσμό του συζύγου της με τον τέως ευρωβουλευτή. «Ο Αντόνιο και ο Φραντσέσκο είναι πολύ κοντά».

Σε άλλο σημείο, η συλληφθείσα ανέφερε πως ο Παντσέρι ζητούσε συνεχώς τη βοήθεια του συζύγου της και εκείνος ένιωθε την «ηθική υποχρέωση» να δεχθεί. «Ζητούσε συνεχώς τη βοήθεια του Φραντσέσκο. (…) Αλλά ο Φραντσέσκο δεν μπορούσε να πει όχι, ήταν πολύ ευγενικός». Η ίδια ωστόσο, όπως φέρεται να είπε, δεν «εμπιστευόταν» τις δραστηριότητές τους και παραδέχθηκε πως ίσως έπρεπε να του μιλήσει «γιατί είμαι μεγαλύτερη». 

Αναφορικά με τα τηλεφωνήματα που έκανε μετά τη σύλληψη του Τζόρτζι, στον Παντσέρι και τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρία Αρένα, είπε: «Προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι, ο οποίος μιλάει μόνο ιταλικά, αλλά δεν μπόρεσα να τον βρω. Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ταραμπέλα και μετά με την Αρένα». Κατάφερε να μιλήσει με εκείνους, αλλά δήλωσαν άγνοια για το γιατί δεν απαντά ο Παντσέρι.

Όταν την πίεσε ο εισαγγελέας για να δώσει κι άλλα ονόματα συνεργατών του πρώην ευρωβουλευτή, αναφέρθηκε στον πρώην βοηθό του, Τζουζέπε Μερόνι, «ο οποίος συνεχίζει να τον βοηθά», αλλά και κάποιον «Νταβίντε», το επίθετο του οποίου δεν γνώριζε.

Οι καταθέσεις της Καϊλή για το Qatargate: «Τα χρήματα ήταν για τον Παντσέρι, ίσως τα άφηνε σπίτι μου λόγω ασυλίας» Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM