Ήδη εν μέσω δεύτερου χρόνου πανδημίας, οι μάσκες έχουν γίνει για δισεκατομμύρια ανθρώπους απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητας. 

 

Άλλες χρωματιστές, άλλες χειρουργικές, κάποιες βιωδιασπώμενες και εσχάτως οι πρώτες βρώσιμες. Από ένα πειραματικό εργαστήρι της Ιαπωνίας, χώρα με μεγάλη εμπειρία και χρήση μάσκας πολύ πριν την πανδημία του κορωνοϊού. 


Το νέο προϊόν, η λεγόμενη «Mask Pan», θεωρείται η πρώτη στον κόσμο που, εκτός της υγειονομικής της χρήσης, μπορεί να καταναλωθεί.

 

Οι Ιάπωνες εφηύραν την πρώτη βρώσιμη μάσκα - «Πέρασε τα τεστ και είναι αποτελεσματική»
Πηγή φωτογραφίας: The Labo

 

Οι Ιάπωνες εφηύραν την πρώτη βρώσιμη μάσκα - «Πέρασε τα τεστ και είναι αποτελεσματική»
Πηγή φωτογραφίας: The Labo

 

Κι αυτό γιατί το προστατευτικό μέρος της είναι φτιαγμένο από ψωμί με άρωμα πεπονιού που αποπνέει ένα ευχάριστο άρωμα και στις περιπτώσεις μικρής λιγούρας, γίνεται ένα γρήγορο, απολαυστικό σνακ. 

 

Για την ιστορία, το «πεπονόψωμο» (melon bread) δεν περιέχει φρούτο. Απλώς πιστεύεται πως πήρε το όνομά του από τη φλούδα του πεπονιού. 


Για τη δημιουργία της μάσκας, το εργαστήριο Goku no Kimochi συνεργάστηκε με την αρτοποιία με έδρα το Τόκιο Melon de Melon. 

 

Σύμφωνα με τους εμπευστές της, το προϊόν τους πέρασε τα τεστ αξιολόγησης από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Unitika Garmentec - που εξειδικεύεται στην πιστοποίηση μασκών. 

 

via GIPHY

 

Μετά από τους απαραίτητους ελέγχους, διαπιστώθηκε πως η εδώδιμη μάσκα ήταν εξίσου αποτελεσματική, αν όχι καλύτερη, από τις συμβατικές μάσκες του εμπορίου «λόγω της υψηλής πυκνότητας ίνες που περιέχει ο υδατάνθρακας». 

 

Για τους ενδιαφερόμενους, το πακέτο των πέντε κοστίζει 16 δολάρια.