Η οικογένεια του Nigel Shelby, ενός 14χρονου που αυτοκτόνησε μετά το ομοφοβικό και ρατσιστικό bullying που δεχόταν επειδή ήταν γκέι, κατέθεσαν μήνυση εναντίον της διοίκησης του σχολείου Huntsville στην Αλαμπάμα.

 

Ο Nigel Shelby φοιτούσε στο συγκεκριμένο σχολείο λιγότερο από ένα χρόνο όταν έβαλε τέλος στη ζωή του στις 18 Απριλίου 2019, σε ηλικία μόλις 14 ετών και οι συγγενείς του ισχυρίζονται ότι το σχολείο γνώριζε για τον εκφοβισμό, την ομοφοβία και τον ρατσισμό που δεχόταν αλλά αγνοούσε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

 

 

«Ο Nigel Shelby δεχόταν bullying από τους συνομηλίκους του για τη φυλή του και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, και όταν ζήτησε βοήθεια από το προσωπικό του σχολείου, είπαν ότι η σεξουαλικότητά του ήταν επιλογή», αναφέρουν οι δικηγόροι της οικογένειας σε σχετική αναφορά. 

 

Και συνεχίζουν: «Η διοίκηση του σχολείου δεν ειδοποίησε τους γονείς του Nigel για τις δυσκολίες του στο σχολείο, ώστε να του προσφερθεί βοήθεια από επαγγελματία ψυχικής υγείας. Στις 18 Απριλίου 2019, ο Nigel αυτοκτόνησε. Μετά τον θάνατό του, οι διευθυντές του σχολείου ειδοποίησαν τη μητέρα του Nigel να αναζητήσει ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο σακίδιο του, αποκαλύπτοντας ότι γνώριζαν τα σχέδιά του να βάλει τέλος στη ζωή του».

 

 

Το 2019, η μητέρα του, Camika Shelby υποστήριξε πως ο γιος της είχε μιλήσει στη διοίκηση του σχολείο αλλά τον αγνόησαν και πως μετά τον θάνατο του γιου της, έμαθε ότι είχε «διάφορες συζητήσεις περί ομοφυλοφιλίας με τους διευθυντές του σχολείου, οι οποίου του είπαν πως το να είσαι γκέι είναι επιλογή».

 

Η Shelby είπε ότι το σχολείο «ποτέ δεν επικοινώνησε» μαζί της να την ενημερώσει ότι ο Nigel Shelby «δυσκολευόταν με την σεξουαλική του ταυτότητα». 

 

Οι γονείς ενός γκέι 14χρονου που αυτοκτόνησε μηνύουν το σχολείο επειδή «αδιαφόρησε» στο bullying

 

Οι γονείς ενός γκέι 14χρονου που αυτοκτόνησε μηνύουν το σχολείο επειδή «αδιαφόρησε» στο bullying

 

Αντιθέτως, όπως είπε, το προσωπικό του σχολείο επικοινώνησε μαζί της για να της ζητήσει να ψάξει ένα σημείωμα αυτοκτονίας στην τσάντα του γιου της, αφότου πέθανε. Η Shelby ισχυρίζεται πως το φερόμενο περιστατικό σήμαινε ότι «κάποιος γνώριζε πως σχεδίαζε να κάνει κάτι τέτοιο, ωστόσο κανείς δεν την ενημέρωσε». 

 

Τον προηγούμενο μήνα, τα Huntsville City Schools εξέδωσαν δήλωση λέγοντας ότι προβλέπεται νομική δράση και ότι δεν θα σχολιάσουν περαιτέρω ενεργείς ή εκκρεμείς αγωγές.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr