Μπορεί το 2020 ήταν η δεύτερη καλύτερη χρονιά για την Lamborghini από άποψη κύκλου εργασιών και αριθμού παραδοθέντων αυτοκινήτων, ωστόσο, η ιταλική εταιρεία φαίνεται να έχει μπει δυναμικά στην αγορά και το 2021, καταρρίπτοντας νέα ρεκόρ.

 

Αυτό, καθώς ήδη έχει πουλήσει όσα αυτοκίνητα θα μπορέσει να κατασκευάσει τους πρώτους 10 μήνες του έτους.

 

Αυτό ανέφερε το Bloomberg ο Stephan Winkelmann, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Automobili Lamborghini, ο οποίος διευκρίνισε πως το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι παραδόσεις αυτοκινήτων της αυξήθηκαν σχεδόν κατά 25%, σε ιστορικό υψηλό.

 

«Παρότι κλείσαμε για δύο μήνες λόγω της πανδημίας, το 2020 ήταν το δεύτερο καλύτερο έτος στην ιστορία της Lamborghini» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

 

Το μέλλον στραμμένο στα ηλεκτρικά μοντέλα

 

Μάλιστα, την ώρα που οι αγοραστές τρέχουν να προλάβουν αυτοκίνητα επιδόσεων όπως το Aventador, η Lamborghini ξεκινά τη στροφή σε ηλεκτρικά μοντέλα. Στο πλαίσιο αυτό, ξοδεύει 1,5 δισ. ευρώ για να κυκλοφορήσει υβριδικές εκδοχές του κάθε μοντέλου της έως το 2024, ενώ σχεδιάζει να παρουσιάσει το πρώτο της εντελώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας.

 

Τι σημαίνει «δαπάνες της εκδίκησης»

 

Όπως αναφέρει το bloomberg, η Lamborghini σχεδόν ξεπούλησε το 2021, με τους καταναλωτές να προχωρούν σε «δαπάνες της εκδίκησης». Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται αυτή την περίοδο όπου καταναλωτές μετά τα περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο της πανδημίας της covid-19 ξεχύνονται στα καταστήματα.

 

Με πληροφορίες από bloomberg