Οι 5 λόγοι που οι νάρκισσοι είναι πετυχημένοι στη δουλειά τους

Οι 5 λόγοι που οι νάρκισσοι είναι πετυχημένοι στη δουλειά τους Facebook Twitter
0

Είναι δύσκολο να δουλεύεις με έναν νάρκισσο, αλλά ίσως είναι ακόμα πιο δύσκολο να τον βλέπεις να τα πηγαίνει καλύτερα στη δουλειά, κυρίως λόγω αυτής της συμπεριφοράς του.

Σε γενικές γραμμές, οι ναρκισσιστές είναι αυτό που αποκαλούμε «πετυχημένοι» στην καριέρα τους. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες μάλιστα, συνήθως πληρώνονται περισσότερο και είναι πιο πιθανό να πάρουν προαγωγή.

Ακολουθούν οι πέντε παράγοντες που ευνοούν την καριέρα αυτών των ανθρώπων.

1. «Διαφημίζουν» τα κατορθώματά τους

Ένας νάρκισσος δε θα προβάλει ποτέ ταπεινότητα ή θα κρύψει κάποια επιτυχία του.  Αντιθέτως, θα υπερτονίσει τα κατορθώματά του.  

Αν και για πολλούς είναι εμφανής η έπαρσή τους, άλλοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό τόσο δύσκολα καθώς οι ναρκισσιστές είναι χαρισματικοί και μπορούν να γοητεύσουν τον κόσμο. Έτσι, κάποιοι μπορεί να εντυπωσιαστούν από κάτι που δεν είναι και τόσο τρομερό, ακριβώς επειδή οι νάρκισσοι το παρουσίασαν έτσι.

2. Παίρνουν μεγάλα ρίσκα

Είτε προσπαθήσουν να πετύχουν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην επιχείρηση που δουλεύουν είτε θέλουν να εφαρμόσουν μια στρατηγική που προηγουμένως δεν είχε αποτελέσματα, οι εργαζόμενοι αυτοί παίρνουν μεγάλα ρίσκα.

Φυσικά, κάποιες φορές τα καταφέρνουν. Θέλουν τόσο πολύ να κερδίσουν την προσοχή για την καλή τους δουλειά που θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν.

3. Είναι καλοί «ηθοποιοί»

Ο νάρκισσος δε θα χάσει τον χρόνο του να μαθαίνει στον καινούργιο τη δουλειά ή να μιλάει με συναδέλφους του, εκτός και αν αυτό τον βοηθήσει κάπως στη δική του καριέρα. Γνωρίζει ήδη ποιον συνάδελφο ή ανώτερο να εκμεταλλευτεί και ποιον να κολακεύσει.

Σύμφωνα με έρευνα του 2018, τα άτομα με «σκοτεινή προσωπικότητα» (με χαρακτηριστικά όπως ο ναρκισσισμός, η ψυχοπάθεια και ο μακιαβελισμός) θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο και ότι μπορούν να απολαμβάνουν ορισμένα προνόμια.

Οι άνθρωποι αυτοί κολακεύουν τους άλλους και υποκρίνονται ότι τους συμπαθούν για να έχουν την εύνοιά τους και είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τους συνανθρώπους τους.

4. Πιστεύουν στον εαυτό τους

Η αμφισβήτηση του εαυτού, αφήνει πολλούς ανθρώπους πίσω από τους στόχους τους. Οι ναρκισσιστές ωστόσο, νομίζουν ότι είναι οι καλύτεροι και αυτή τους η περηφάνια είναι που τους βοηθάει να πετύχουν στόχους που θέτουν.

5. Δεν πτοούνται από την απόρριψη

Η απόρριψη δεν κάνει τους νάρκισσους να αμφισβητήσουν τον εαυτό τους. Αντίθετα, θα στραφούν κατά του ατόμου που τους απέρριψε.

Στη συνέχεια, θα δεσμευτούν ότι θα προσπαθήσουν ξανά, και μάλιστα με περισσότερη αποφασιστικότητα από πριν.

Με πληροφορίες από Business Insider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά σύσταση ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

European LiFO / Ουκρανία: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά σύσταση ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου Ρωσίας και Λευκορωσίας

Σε προηγούμενο ψήφισμα Ευρωβουλευτών, κατά ψήφισαν οι Αλαβάνος- Παπαδάκης ενώ «παρών» οι Παπαδημούλης, Κούλογλου, Κουντουρά και Γεωργούλης
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ