Obama out: O Oμπάμα δάκρυσε μιλώντας για την Μισέλ και έστειλε μήνυμα για τη σημασία της δημοκρατίας

Obama out: O Oμπάμα δάκρυσε μιλώντας για την Μισέλ και έστειλε μήνυμα για τη σημασία της δημοκρατίας Facebook Twitter
2

Obama out: O Oμπάμα δάκρυσε μιλώντας για την Μισέλ και έστειλε μήνυμα για τη σημασία της δημοκρατίας Facebook Twitter

 

Ο Ομπάμα αποχαιρέτισε τον αμερικανικό λαό με μια ομιλία γεμάτη στιγμές συγκίνησης που έφεραν δάκρυα στον ίδιο και στο κοινό που δεν έπαψε να τον χειροκροτά στην κατάμεστη αίθουσα στο Σικάγο

 

Σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της ομιλίας, κοίταξε προς τη θέση που ήταν η σύζυγός του και είπε: «Μισέλ για τα προηγούμενα 25 χρόνια υπήρξες όχι μόνο η σύζυγός μου και η μητέρα των παιδιών μου αλλά και η καλύτερη μου φίλη. Ανέλαβες έναν ρόλο τον οποίο δεν ζήτησες και τον έκανες δικό σου με χάρη, στυλ και χιούμορ. Έκανες τον Λευκό Οίκο ένα μέρος που ανήκει σε όλους. Με έκανες περήφανο. Έκανες τη χώρα περήφανη» πρόσθεσε ενώ όλοι είχαν σηκωθεί όρθιοι και χειροκροτούσαν.

 

 

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εστίασε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του στον αμερικανικό λαό μετά από δύο θητείες στην ηγεσία, και τη σημασία της δημοκρατίας, προτού καλέσει τους αμερικανούς πολίτες να υπερασπιστούν τα ιδανικά της χώρας και το σύνταγμα από εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους.

 

Μεταξύ των θεμάτων που ανέφερε ήταν οι επιτυχίες της κυβέρνησής του στην ασφάλεια της χώρας από την τρομοκρατία, το πρόγραμμα κάλυψης εκατομμυρίων πολιτών στο νέο σύστημα υγείας, η μείωση της ανεργίας και η αύξηση των θέσεων εργασίας, η πρόοδος σε περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και η επανεκκίνηση σχέσεων με την Κούβα.

Αναφερόμενος σε μερικά από τα θέματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η χώρα, τόνισε τον κίνδυνο της αυξανόμενης οικονομικής ανισότητας που οδηγεί τους πολίτες στην απομόνωση και τον κυνισμό, τον ρατσισμό που διχάζει την Αμερική, την αντίσταση στην υποδοχή των μεταναστών στη χώρα των μεταναστών προηγούμενων γενεών και την απομόνωση «στον δικό τους κόσμο» των πολιτών που περιβάλλονται από ομοϊδεάτες τους, σε σημείο που δεν μπορούν πια να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα.

 

 

Στον απόηχο της ομιλίας του για τη δημοκρατία που έδωσε κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε στη σημασία του πολιτεύματος για την Αμερική και την υφήλιο, καθώς και την ευθύνη κάθε πολίτη να μην παίρνει τη δημοκρατία ως δεδομένο, καλώντας τους Αμερικανούς να αρνηθούν να ενδώσουν στην πόλωση και στην προπαγάνδα που στοχεύει στην διάσπαση και την απομόνωση των πολιτών.

 

Στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε την οικογένειά του, τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του, και το προσωπικό του, πολλοί από τους οποίους ξεκίνησαν μαζί τους στο Σικάγο.

 

 

Έκλεισε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη νεότερη γενιά, δηλώνοντας ότι δεν θα σταματήσει να υπηρετεί τον αμερικανικό λαό, και παροτρύνοντας τους Αμερικανούς να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά για να φέρουν όποια αλλαγή θέλουν, «όπως κάνατε πριν από οκτώ χρόνια».

 

Όλη η ομιλία του Ομπάμα:

 

 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM