Το Οβάλ γραφείο του Τζο Μπάιντεν- Η νέα διακόσμηση και οι συμβολισμοί

Το Οβάλ γραφείο του Τζο Μπάιντεν- Η νέα διακόσμηση και οι συμβολισμοί Facebook Twitter
EPA
0

Την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν υπέγραφε έναν καταιγισμό διαταγμάτων, «ξηλώνοντας» αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ την πρώτη ημέρα της θητείας του, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τι άλλαξε στο Οβάλ γραφείο.

Κάθε Αμερικανός πρόεδρος διακοσμεί το Οβάλ γραφείο βάζοντας σε αυτό μια πινελιά της προσωπικότητάς του, δείχνοντας παράλληλα τον τύπο της προεδρίας που οραματίζεται. Ο Τζο Μπάιντεν άλλαξε αρκετά και σε αυτή την περίπτωση ο χώρος γέμισε προτομές και πίνακες προηγούμενων προέδρων αλλά και προσωπικοτήτων που έμειναν στην ιστορία.

«Ήταν σημαντικό για τον πρόεδρο να μπει σε ένα Οβάλ γραφείο που είναι σαν την Αμερική και άρχισε να δείχνει το ποιος θα είναι ως πρόεδρος», εξήγησε στην Washington Post, που ξεναγήθηκε πρώτη στον χώρο, η Άσλεϊ Γουίλιαμς, αναπληρώτρια διευθύντρια επιχειρήσεων του Οβάλ γραφείου.

Πλέον, στη μία πλευρά του γραφείου στο οποίο κάθεται ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται ένα μεγάλο πορτραίτο του Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Μία σαφής μνεία στον πρόεδρο που βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει σημαντικές κρίσεις, μια πρόκληση που αντιμετωπίζει τώρα ο Μπάιντεν, σημειώνει η Washington Post.

Στο τζάκι τοποθετήθηκαν οι προτομές του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Ρόμπερτ Κένεντι. Ο Μπάιντεν συχνά αναφέρεται στον αντίκτυπο των δύο ανδρών, στο πλαίσιο του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα.

Πίσω από το γραφείο βρίσκεται η προτομή του Σέζαρ Τσάβεζ- ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα με μεξικανική καταγωγή- ενώ στον χώρο υπάρχουν προτομές της Ρόζα Παρκς, της Ελέανορ Ρούσβελτ, όπως και ένα γλυπτό αλόγου με αναβάτη. Είναι έργο του Άλαν Χάουζερ, ο οποίος καταγόταν από τη φυλή των Τσιρικάουα Απάτσι, ενώ το γλυπτό ανήκε στον γερουσιαστή Ντάνιελ Ινόγιε, τον πρώτο Ιαπωνοαμερικανό που εξελέγη στο Κογκρέσο.

Κάποια από τα έργα συνδέονται, όπως τα πορτραίτα του πρώην προέδρου Τόμας Τζέφερσον και του πρώην υπουργού Οικονομικών Αλεξάντερ Χάμιλτον, που είναι κρεμασμένα το ένα κοντά στο άλλο. Οι δύο άνδρες συχνά διαφωνούσαν και οι πίνακες τοποθετήθηκαν μαζί ως «ορόσημα για το πώς οι διαφορετικές απόψεις είναι σημαντικές για τη δημοκρατία», σύμφωνα με το γραφείο του Μπάιντεν.

Επίσης, στο Οβάλ γραφείο τοποθετήθηκε πορτραίτο του Βενιαμίν Φραγκλίνου, με στόχο να αντιπροσωπεύει το ενδιαφέρον του Μπάιντεν για την υποστήριξη της επιστήμης. Δίπλα, πάνω σε ράφι, βρίσκεται ένα σεληνιακό πέτρωμα, για να θυμίζει στους Αμερικανούς τις φιλοδοξίες και τα επιτεύγματα των προηγούμενων γενιών. Ακόμη, μεταξύ άλλων, στον χώρο τοποθετήθηκαν πίνακες των προέδρων Τζορτζ Ουάσινγκτον και Αβραάμ Λίνκολν.

Μερικά από τα αντικείμενα που επέλεξε ο Μπάιντεν είναι γνώριμα. Για παράδειγμα, οι χρυσές κουρτίνες του Ντόναλντ Τραμπ αντικαταστάθηκαν με άλλες σε πιο σκούρα απόχρωση του ίδιου χρώματος, που διακοσμούσαν το Οβάλ γραφείο επί Μπιλ Κλίντον. Αλλά και το μπλε χαλί που τοποθετήθηκε βρισκόταν στον χώρο επί προεδρίας Κλίντον. Κάποια από τα έπιπλα, όπως καναπέδες και τραπεζάκια, προέρχονται επίσης από τη συλλογή του Λευκού Οίκου.

Πλέον από το γραφείο έφυγε το πορτραίτο του προέδρου Άντριου Τζάκσον. Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα για τις απόψεις του για τη δουλεία, αλλά και επειδή υπέγραψε τον νόμο που οδήγησε σε χιλιάδες θανάτους Ινδιάνων, μετά τον εκτοπισμό τους. Επίσης, δεν υπάρχουν πλέον πίσω από το γραφείο του προέδρου οι σημαίες των σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων που είχε βάλει ο Τραμπ, αλλά μία αμερικανική σημαία και μία με την προεδρική σφραγίδα.

Αντίθετα, το κυρίαρχο στοιχείο του χώρου παραμένει ίδιο: το γραφείο που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος. Ο Τζο Μπάιντεν κράτησε το λεγόμενο «resolute desk», το οποίο χρησιμοποιούσε ο Ντόναλντ Τραμπ όπως και αρκετοί πρόεδροι πριν από εκείνον.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM
CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM