Ο Τζίμι Κάρτερ θα λάβει ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι του- Σταματά τη θεραπεία

Ο Τζίμι Κάρτερ θα λάβει μόνο ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι του- Σταματά τη θεραπεία του Facebook Twitter
Φωτ,: EPA
0

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ θα αρχίσει να λαμβάνει ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι του στη Τζόρτζια, σύμφωνα με δήλωση του The Carter Center.

«Μετά από μια σειρά σύντομων νοσοκομειακών νοσηλειών, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ αποφάσισε να περάσει τον υπόλοιπο χρόνο του στο σπίτι με την οικογένειά του και να λάβει φροντίδα αντί για πρόσθετη ιατρική παρέμβαση. Έχει την πλήρη υποστήριξη της οικογένειάς του και της ιατρικής του ομάδας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος έκλεισε τα 98 του χρόνια πέρυσι, έγινε ο γηραιότερος εν ζωή πρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορία μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μπους του γηραιότερου, ο οποίος πέθανε στα τέλη του 2018 σε ηλικία 94 ετών.

Ο 39ος πρόεδρος των ΗΠΑ διατηρεί χαμηλό προφίλ τα τελευταία χρόνια αλλά συνέχισε να μιλάει ανοιχτά για τους κινδύνους για τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο.

Ο Κάρτερ επιβίωσε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015, αλλά το 2019 μετά από διάφορα προβλήματα υγείας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Τα προβλήματα υγείας τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την επί δεκαετίες παράδοσή του να διδάσκει στο κυριακάτικο σχολείο στην εκκλησία των Βαπτιστών Maranatha στη γενέτειρά του, στο Πλέινς της Τζόρτζια.

Ο Τζίμι Κάρτερ υπηρέτησε μια θητεία ως κυβερνήτης της Τζόρτζια και πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1977 έως το 1981, εκπροσωπώντας τους Δημοκρατικούς.

Η δράση του Τζίμι Κάρτερ

Ο πρώην πρόεδρος είναι ευρέως γνωστός για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η μεσολάβησή του για τις Συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ το 1978 με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Ανουάρ Σαντάτ και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μεναχέμ Μπέγκιν παραμένει σημείο αναφοράς στη δράση του.

Στα χρόνια μετά την προεδρία του, ο Τζίμι Κάρτερ ίδρυσε το The Carter Center μαζί με τη σύζυγό του, Ρόζαλιν, με την ελπίδα να προωθήσει την παγκόσμια ειρήνη και υγεία. Το κέντρο έχει εργαστεί για την προώθηση της δημοκρατίας παρακολουθώντας ξένες εκλογές και συμβάλλοντας στον περιορισμό των ασθενειών στις αναπτυσσόμενες χώρες όλα αυτά τα χρόνια.

Ο ίδιος ο Κάρτερ είναι εδώ και καιρό εθελοντής στο Habitat for Humanity.

Έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης το 2002 για τις προσπάθειές του να προωθήσει την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνάδελφος Δημοκρατικός και μακροχρόνιος θαυμαστής του Κάρτερ, ενημερώθηκε για την επιδείνωση της υγείας του πρώην προέδρου και την απόφασή του να αναζητήσει φροντίδα σε ξενώνα, δήλωσε αξιωματούχος στο CNN. Ο Μπάιντεν διατηρεί στενή επαφή με την οικογένεια Κάρτερ και το στενό κύκλο συμβούλων του πρώην προέδρου.

Ο Μπάιντεν ήταν ένας από τους πρώτους γερουσιαστές των ΗΠΑ που υποστήριξε τον Κάρτερ στην προεδρική υποψηφιότητά του το 1976, σύμφωνα με την Προεδρική Βιβλιοθήκη Τζίμι Κάρτερ.

Ο Τζίμι Κάρτερ ήταν σε επαφή και με τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την κυβέρνησή του πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του Ρεπουμπλικανού.

Το 2018, ο Κάρτερ είπε ότι θα ήταν πρόθυμος να ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα για λογαριασμό της κυβέρνησης Τραμπ. Έγραψε επίσης στον Τραμπ μια επιστολή για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας και μίλησε μαζί του τηλεφωνικά τον Απρίλιο του 2019.

Ενώ ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την κλήση ως «πολύ καλή τηλεφωνική συνομιλία» και είπε ότι στον Τραμπ «πάντα άρεσε ο Πρόεδρος Κάρτερ», η σχέση επιδεινώθηκε αργότερα όταν ο Τζίμι Κάρτερ ζήτησε πλήρη έρευνα για τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016 και δήλωσε ότι μία τέτοια έρευνα «θα έδειχνε ότι ο Τραμπ στην πραγματικότητα δεν κέρδισε τις εκλογές το 2016».

Aργότερα ο Τζίμι Κάρτερ εξέδωσε ανακοινώσεις προειδοποιώντας για την απόφαση του Τραμπ να σταματήσει τη χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

Με πληροφορίες του CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Διεθνή / Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Η Γαλλία και η Ιταλία προωθούν το νέο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα SAMP-T NG, αμφισβητώντας την κυριαρχία των αμερικανικών Patriot - Μπορεί η Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στην άμυνα;
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Διεθνή / Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Η Ευρώπη αναλαμβάνει πρωτοβουλία εν μέσω αμερικανικής αμφιταλάντευσης - Ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM
ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Διεθνή / ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Περισσότεροι από τους μισούς εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η έκθεση επισημαίνει και δυσανάλογα υψηλό ποσοστό μειονοτήτων μεταξύ των θυμάτων
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόμβα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM