Γιατί οι Κάρτερ φαίνονται μικροσκοπικοί δίπλα στους Μπάιντεν σε αυτή τη φωτογραφία;

No, they're not really that small Facebook Twitter
0

Όταν ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν επισκέφθηκαν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και την πρώην πρώτη κυρία, Ροζαλίν, σίγουρα δεν περίμεναν να γίνουν viral στα social media. 

Όμως μία φωτογραφία τους από την συνάντηση στην Τζόρτζια διαδόθηκε αστραπιαία στις κοινωνικές πλατφόρμες, όχι επειδή συγκίνησε τα νεανικά κοινά, αλλά εξαιτίας μιας παράξενης προοπτικής, που έκανε τον νυν Αμερικανό πρόεδρο και την σύζυγό του να φαίνονται τρεις φορές πιο ψηλοί από το «συνταξιοδοτημένο» προεδρικό ζεύγος. 

Η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από την εικόνα αφού, όπως εξηγεί ο φωτο-συντάκτης του αυστραλιανού Guardian Κάρλι Ερλ, το αλλόκοτο αποτέλεσμα οφείλεται μάλλον σε λήψη με ευρυγώνιο φακό.

Αυτή είναι μία επιλογή που κάνουν ορισμένες φορές οι φωτογράφοι όταν βρίσκονται σε περιορισμένους και περίκλειστους χώρους, θέλοντας να συμπεριλάβουν τους πάντες στο πλάνο. Η χρήση ενός ευρυγώνιου φακού έχει ωστόσο, ως αποτέλεσμα, να «μεγεθύνονται» τα αντικείμενα και τα πρόσωπα που βρίσκονται πιο κοντά στον φακό, κάνοντας να φαίνονται μικρότεροι όσοι βρίσκονται ελαφρώς πιο μακριά. 

Δεν χρειάζεται καν ειδικός εξοπλισμός για μια τέτοια οπτική «αλχημεία». Αν διαθέτετε ένα iPhone 11 ή 12, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τον ευρυγώνιο φακό της κάμερας σας και να φωτογραφίσετε μερικούς Αμερικανούς προέδρους στο ίδιο δωμάτιο - ή οποιονδήποτε άλλον βρίσκεται διαθέσιμος για αυτό το πείραμα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Άμστερνταμ δεν αντέχει άλλο τους νεαρούς Άγγλους τουρίστες

Διεθνή / Το Άμστερνταμ δεν αντέχει άλλο τους νεαρούς Άγγλους τουρίστες

Ο υπερκορεσμός της πόλης από νεαρούς Άγγλους που μεταξύ άλλων κατουράνε παντού ή μπλέκουν μεθυσμένοι σε καυγάδες, έχει προξενήσει εδώ και χρόνια αντιδράσεις, με τις αρχές να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.
NEWSROOM
Θα στην τσακίσω εγώ την αλαζονία σου: Το δημοκρατικό Ισραήλ ορθώνεται μπροστά στον Νετανιάχου

Διεθνή / Θα στην τσακίσω εγώ την αλαζονεία σου: Το δημοκρατικό Ισραήλ ορθώνεται μπροστά στον Νετανιάχου

Πρωτοφανείς διαμαρτυρίες σε ολόκληρο το Ισραήλ κλονίζουν για πρώτη φορά τον αλαζόνα ακροδεξιό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επειχειρεί να ελέγξει ασφυκτικά την δικαστική εξουσία της χώρας.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ