Γιατί οι Κάρτερ φαίνονται μικροσκοπικοί δίπλα στους Μπάιντεν σε αυτή τη φωτογραφία;

No, they're not really that small Facebook Twitter
0

Όταν ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν επισκέφθηκαν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και την πρώην πρώτη κυρία, Ροζαλίν, σίγουρα δεν περίμεναν να γίνουν viral στα social media. 

Όμως μία φωτογραφία τους από την συνάντηση στην Τζόρτζια διαδόθηκε αστραπιαία στις κοινωνικές πλατφόρμες, όχι επειδή συγκίνησε τα νεανικά κοινά, αλλά εξαιτίας μιας παράξενης προοπτικής, που έκανε τον νυν Αμερικανό πρόεδρο και την σύζυγό του να φαίνονται τρεις φορές πιο ψηλοί από το «συνταξιοδοτημένο» προεδρικό ζεύγος. 

Η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από την εικόνα αφού, όπως εξηγεί ο φωτο-συντάκτης του αυστραλιανού Guardian Κάρλι Ερλ, το αλλόκοτο αποτέλεσμα οφείλεται μάλλον σε λήψη με ευρυγώνιο φακό.

Αυτή είναι μία επιλογή που κάνουν ορισμένες φορές οι φωτογράφοι όταν βρίσκονται σε περιορισμένους και περίκλειστους χώρους, θέλοντας να συμπεριλάβουν τους πάντες στο πλάνο. Η χρήση ενός ευρυγώνιου φακού έχει ωστόσο, ως αποτέλεσμα, να «μεγεθύνονται» τα αντικείμενα και τα πρόσωπα που βρίσκονται πιο κοντά στον φακό, κάνοντας να φαίνονται μικρότεροι όσοι βρίσκονται ελαφρώς πιο μακριά. 

Δεν χρειάζεται καν ειδικός εξοπλισμός για μια τέτοια οπτική «αλχημεία». Αν διαθέτετε ένα iPhone 11 ή 12, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τον ευρυγώνιο φακό της κάμερας σας και να φωτογραφίσετε μερικούς Αμερικανούς προέδρους στο ίδιο δωμάτιο - ή οποιονδήποτε άλλον βρίσκεται διαθέσιμος για αυτό το πείραμα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση Economist: Πώς αλλάζει το «παιχνίδι εξουσίας» στο Ιράν μετά τον θαάντο του Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Ανάλυση Economist: Πώς αλλάζει το «παιχνίδι εξουσίας» στο Ιράν μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί θα κλονίσει την ιρανική πολιτική σκηνή.Θα αναγκάσει το καθεστώς να βρει νέο πρόεδρο σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια δύσκολη συγκυρία
NEWSROOM
Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

LiFO politics / Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

Ο δημοσιογράφος Φέρυ Μπατζόγλου, που εργάζεται ως ανταποκριτής γερμανόφωνων ΜΜΕ, επέστρεψε από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε πάει για να καλύψει τις εκλογές που έγιναν εκεί πρόσφατα, και περιγράφει στη Βασιλική Σιούτη όσα κατέγραψε.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
NEWSROOM
Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM