Ο τυφώνας Ίαν σάρωσε τη Φλόριντα, με ανέμους έως 241 χλμ.- Εικόνες καταστροφής

Σκάφος σε καταιγίδα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο τυφώνας Ίαν σάρωσε τη Φλόριντα με καταστροφική «μανία», με θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές. 

Η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 241 χιλιόμετρα την ώρα και το πέρασμα του τυφώνα μετέτρεψε ειδυλλιακές παραλίες και παράκτιες πόλεις σε μια ζώνη καταστροφής, καλυμμένη από το νερό της θάλασσας. 

Ο τυφώνας Ίαν σάρωσε τη Φλόριντα, με ανέμους έως 241 χλμ.- Εικόνες καταστροφής Facebook Twitter

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, που σε κάποιες κοινότητες έφτασαν στο ύψος των στεγών των σπιτιών. Το νερό ξεπέρασε ακόμη και τα 3 μέτρα, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ρον ΝτεΣάντις. 

Αεροδρόμια έκλεισαν και ακύρωσαν όλες τις πτήσεις για σήμερα, Πέμπτη, Κατοικίες καταστράφηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν ή κόπηκαν στη μέση. Περίπου 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 

Έως και 76 εκατοστά βροχής αναμενόταν να πέσει σε τμήματα της κεντρικής Φλόριντα καθώς ο τυφώνας συνεχίζει την πορεία του. Πιθανόν είναι ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν πλήξει ποτέ τη Φλόριντα, δήλωσε ο ΝτεΣάντις. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM