ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

O Tρουντό θα πουλήσει όπλα 11 δισεκ. στους Σαουδάραβες

O Tρουντό θα πουλήσει όπλα 11 δισεκ. στους Σαουδάραβες Facebook Twitter
4

Αποφασισμένος να πουλήσει όπλα αξίας 11 δισεκ. δολαρίων στη Σαουδική Αραβία, παρά τις επικρίσεις που δέχεται το βασίλειο για τις επεμβάσεις του στην Μέση Ανατολή, δηλώνει ο Τζαστίν Τρουντό.

Ο Καναδός Πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι υποχρεωμένος να εκπληρώσει τους όρους του συμβολαίου που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας του για να δείξει και ότι η χώρα του έχει ένα ρόλο στη διεθνή κοινότητα. Το deal περιλαμβάνει την πώληση αρμάτων μάχης στο καταπιεστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας και επικρίνεται ιδιαίτερα από το Russia Today, που απηχεί τις θέσεις του Κρεμλίνου, το οποίο βρίσκεται απέναντι στους σαουδάραβες, στη μάχη γεωστρατηγικής επικράτησης στη Μέση Ανατολή.

Αυτή την εβδομάδα τη χώρα του Κόλπου επισκέφθηκε και ο Μπάρακ Ομπάμα μέσα σε κλίμα που δυτικά ΜΜΕ περιέγραψαν ως «τεταμένο», καθώς οι σαουδάραβες εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι για την άρση των κυρώσεων στο Ιράν. Μάλιστα όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος έφτασε τη χώρα ο βασιλιάς Σαλμάν απέφυγε να πάει στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτεί.

Πάντως το Russia Today που απηχεί τα συμφέροντα της ρωσικής κυβέρνησης, αναφέρει ότι αυτή η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Σ. Αραβίας είναι για το «θεαθήναι», αφού ο αμερικανικός στρατός έχει συνάψει σύμβαση 13 δισεκ. δολαρίων με το καθεστώς των Σαούντ για πολεμικά πλοία, υποβρύχια και ελικόπτερα. Η επίσκεψη αυτή του Ομπάμα στο Ριάντ έχει εξοργίσει και οικογένειες θυμάτων της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, καθώς έχουν μηνύσει τη Σ. Αραβία, θεωρώντας την «χορηγό» αυτών των επιθέσεων.

4

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Διεθνή / Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Την ίδια στιγμή, οι ισχυρότερες αντάρτικες οργανώσεις της χώρας, ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN) και η ομάδα EMC, δεν βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Διεθνή / Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Το μεγάλο αστέρι του παλαιστινιακού ποδοσφαίρου σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια, κατήγγειλε η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία 
LIFO NEWSROOM
Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Διεθνή / Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από το UCLA 1 δισ. δολάρια, μετά το «πάγωμα» εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδοτήσεις λόγω των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
«Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Διεθνή / «Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Η εταιρεία παρουσίασε δημοσίως μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ωστόσο αποκαλυπτική έρευνα των New York Times απέδειξε πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που την εμπλέκουν
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Διεθνή / Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Το νομοσχέδιο, που αντανακλά τη δεξιά στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, θα υποχρέωνε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους μετανάστες να περιμένουν δύο χρόνια προτού υποβάλουν αίτηση για επανένωση με τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους
LIFO NEWSROOM
Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Διεθνή / Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Η νυν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην παρουσιάστρια του Fox News, Τάμι Μπρους, προτείνεται για τη θέση της αναπληρώτριας μόνιμης αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

Διεθνή / Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

«Η Ουκρανία έχει την ελευθερία επιλογής για το πεπρωμένο της», αναφέρει η κοινή δήλωση Μακρόν, Μελόνι, Μερτς, Στάρμερ, Τουσκ, φον ντερ Λάιεν και Στουμπ
LIFO NEWSROOM
«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Σιγά τον Τρουντό που τον λένε και όμορφο.Βγάλτε Πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Ηλία Ψινάκη να δει όλος ο πλανήτης ποιός είναι ο πιο ωραίος και πιο στυλάτος!
αυτος δεν ηταν που,ρωτηθεις γιατι εχει πολλες γυναικες στον καμπινε(υπουργικο συμβουλιο,ντε,ο νους σας στο πονηρο!!!)του,απαντησε "επειδη εχουμε 2015(τοτε)";αυοτς δεν ειναι που παρουσιαζεται από πολλα Μεσα ως φιλανρωπος,αγαπα τις γυναικες,τα παιδια,υπερ των gay,υπερ των δικαιωματων των γυναικων,των μειονοτητων,απλος,λαοφιλης,ευαισθητος,φιλανθρωπος κι ολα αυτα;;;τωρα,(2016)παει και πουλαει οπλα σε ενα κρατος που καταπιεζει τις γυναικες με τον πιο απαισιο τροπο!!μην ξεχασει να παρει μαζι του κι ολες τις γυναικες του καμπινε του,να δουμε πώς θα κυκλοφορουν στην χωρα!εγω ΔΕΝ εκπλησσομαι!!! τοση προπαγανδα υπερ του,κατι μυριζομουν!! Ολες αυτες που επιναν νερο στ' όνομά του ,να ακουσω τί θα πουν!!Επειδη δεν εχει σημασια σε ποιο ετος ζουμε,ο ψευτης,ειναι παντα ψευτης!!
Ξέρετε πολλούς πολιτικους που θα βλάψουν τα συμφεροντα της χώρας τους εξαιτίας λόγων ηθικής ;Τώρα, αν ο Τρουντο εμφανίζεται προοδευτικός και cool σε άλλους τομείς... Ε, αυτό δεν κοστίζει τίποτε.
"Υποστηρίζει ότι εκπληρώνει υποχρεώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης"Διαφορετικά δεν θα τα πούλαγε, είναι υποχρεωμένος δλδ...αυτό είναι το πρόβλημα...Τι υποκρισία Θεέ μου.