Ο Τραμπ: Τα ΜΜΕ με κατηγορούν ως υπεύθυνο για την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

Ο Τραμπ: Τα ΜΜΕ με κατηγορούν ως υπεύθυνο για την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Με νέο του Tweet, ο πρόεδρος Τραμπ, κατηγόρησε τα ΜΜΕ πως θέλουν να τον καταστήσουν υπεύθυνο για την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία. 

Ο πρόεδρος Τραμπ καταδίκασε σήμερα τις «γελοίες» επικρίσεις σε βάρος του, που διατύπωσαν βουλευτές, καταλογίζοντάς του υπεκφυγές σχετικά με την ανωτερότητα της λευκής φυλής,

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον δύο τεμενών στη Νέα Ζηλανδία.

«Τα ΜΜΕ Fake News κάνουν ό,τι μπορούν για να με καταστήσουν υπεύθυνο για την φοβερή επίθεση στη Νέα Ζηλανδία» ήταν το tweet που έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Κράιστσερτς από έναν Αυστραλό ακροδεξιό εξτρεμιστή, που στοίχισαν τη ζωή σε 50 μουσουλμάνους πιστούς.

«Θα πρέπει να εργαστούν πολύ σκληρά για να το αποδείξουν αυτό. Τόσο γελοίο!» συμπλήρωσε.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ σύντομα καταδίκασε την Παρασκευή «τα φοβερά γεγονότα» του Κράιστσερτς εκτιμώντας λίγο μετά ότι αυτή η ιδεολογία υπέρ της ανωτερότητας της λευκής φυλής στον κόσμο δεν αποτελεί μια «διαδεδομένη» απειλή.

Στο μανιφέστο που έδωσε στη δημοσιότητα λίγο πριν ξεκινήσει τις επιθέσεις, ο 28χρονος Μπρέντον Χάρις Τάραντ ανέφερε ότι θεωρεί τον Τραμπ ως «σύμβολο της ανανεωμένης λευκής ταυτότητας και του κοινού σκοπού».

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε σήμερα, η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν υπογράμμισε ότι αν και η «κύρια τρομοκρατική απειλή» παραμένει εκείνη των «ισλαμιστών μαχητών», οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αγνοήσουν τον «πραγματικό κίνδυνο» που αντιπροσωπεύουν εκείνοι οι οποίοι προωθούν το «μίσος» υπό άλλες μορφές.

«Χρησιμοποιούν τις ίδιες τεχνικές με εκείνες των μαζικών δολοφονιών, όπως το είδαμε με την φρικτή επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη Νέα Ζηλανδία εναντίον των μουσουλμάνων» σημείωσε η ίδια.

«Εμείς, επίσης, έχουμε δει το πρόσωπο αυτού του μίσους με τις επιθέσεις στο Σάρλοτσβιλ, στο Πίτσμπουργκ και το Τσάρλεστον» συμπλήρωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας.

«Μετά την τραγωδία που συγκλόνισε τη Νέα Ζηλανδία, θέλω να είμαι απόλυτα σαφής: Δεν θα ανεχθούμε ένα τέτοιο μίσος στην αμερικανική επικράτεια» είπε η Κίρστεν Νίλσεν.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM