Ο Τραμπ διορίζει πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ τον Αντριου Πάζντερ, πρώην CEO αλυσίδας fast food

Ο Τραμπ ονομάζει πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ τον Αντριου Πάζντερ, πρώην CEO αλυσίδας fast food Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ - Άντριου Πάζντερ/ Φωτ.: EPA
0

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, τον διορισμό του Άντριου Πάζντερ ως νέου πρεσβευτή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Πάζντερ, πρώην διευθύνων σύμβουλος των αλυσίδων φαστ-φουντ Hardee’s και Carl’s Jr., αναλαμβάνει τον ρόλο αυτό σε μια κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις Ουάσιγκτον-Βρυξελλών.

Ο Άντριου Πάζντερ είναι δικηγόρος, επιχειρηματίας και πρώην στέλεχος του κλάδου της εστίασης. Ο Ντόναλντ Τραμπ τον περιέγραψε ως «επιτυχημένο ηγέτη» που «έσωσε την CKE Restaurants από οικονομικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της θητείας του». Ωστόσο, η πολιτική του πορεία δεν ήταν ανέφελη, καθώς το 2017 είχε προταθεί για τη θέση του υπουργού Εργασίας, αλλά αναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του λόγω κατηγοριών για απασχόληση μετανάστριας χωρίς χαρτιά και για φερόμενη ενδοοικογενειακή βία, αν και η τελευταία καταγγελία αποσύρθηκε αργότερα.

Ο Τραμπ ονομάζει πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ τον Αντριου Πάζντερ, πρώην CEO αλυσίδας fast food Facebook Twitter

Η τοποθέτηση του Πάζντερ έρχεται σε μια στιγμή όπου ο Τραμπ έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να εντείνει την αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την ΕΕ ότι «μεταχειρίζεται άδικα» τις ΗΠΑ, επικαλούμενος το εμπορικό έλλειμμα και τη χαμηλή εισαγωγή αμερικανικών προϊόντων, όπως αυτοκίνητα και αγροτικά αγαθά. «Η ΕΕ είναι σαν μια μικρή Κίνα που εκμεταλλεύεται τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου», δήλωσε ο Τραμπ, προαναγγέλλοντας την επιβολή τελωνειακών δασμών στα κράτη-μέλη.

Ο διορισμός του Πάζντερ θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, μια διαδικασία που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, δεδομένου του παρελθόντος του. Παρόλα αυτά, ο Τραμπ φαίνεται αποφασισμένος να ενισχύσει τη στρατηγική του έναντι της ΕΕ, χρησιμοποιώντας τον Πάζντερ ως βασικό πρόσωπο σε αυτή τη νέα φάση των εμπορικών σχέσεων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM