Ο Τραμπ εγκατέστησε προσομοιωτή γκολφ μέσα στον Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ εγκατέστησε προσομοιωτή γκολφ μέσα στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
EPA
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ εγκατέστησε ένα προσομοιωτή γκολ στον Λευκό Οίκο, που θα του επιτρέπει να παίζει εικονικά το αγαπημένο του χόμπι, χωρίς να απομακρύνεται από το Οβάλ Γραφείο. 

Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται η Washington Post, ο προσομοιωτής γκολφ του 45ου προέδρου των ΗΠΑ έχει μέγεθος κανονικού δωματίου και κόστισε περίπου 50.000 δολάρια. 

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγκαταστάθηκε πριν λίγες εβδομάδες αντικαθιστώντας έναν προηγούμενο προσομοιωτή του Μπαράκ Ομπάμα. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στην εφημερίδα υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ο Τραμπ δεν επιβάρυνε τους Αμερικανούς φορολογούμενους αλλά πλήρωσε «από την τσέπη του» για το σύστημα. 

Στον ελεύθερο του χρόνο και στα κενά μεταξύ των συναντήσεών του, ο Τραμπ συνηθίζει να βλέπει τηλεόραση και να γράφει στο Τwitter, όπως μεταφέρουν άνθρωποι από τον κύκλο του, με τον ίδιο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου να αποκαλύπτει πως ο Τραμπ δεν έχει προλάβει να δοκιμάσει το νέο του απόκτημα.

Από τότε που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, ο Τραμπ έχει παίξει γκολφ περίπου 140 φορές, ως επί το πλείστον σε ένα  από τα 16 δικά του γήπεδα. 

Εξαιτίας όμως του κυβερνητικού shutdown, ο Αμερικανός πρόεδρος έμεινε μακριά από το αγαπημένο του χόμπι για περισσότερες από 69 ημέρες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη περίοδο «αποχής» του Τραμπ από τα μπαστούνια του γκολφ, από τότε που εξελέγη. 

Τελικά στις 2 Φεβρουαρίου, ο Τραμπ έπαιξε με τους θρύλους του αθλήματος Τάιγκερ Γουντς και Τζακ Νίκλαους στο Τζούπιτερ. 

Στο παρελθόν, ο Λευκός οίκος έχει φιλοξενήσει διάφορα χόμπι Αμερικανών προέδρων. Ο πρόεδρος Νίξον έπαιζε φανατικά μπόουλινγκ ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα μετέτρεψε ένα γήπεδο τένις σε γήπεδο μπάσκετ και έβαλε δικό του προσομοιωτή γκολφ. 

Ο Τραμπ, είχε τότε κατηγορήσει τον Ομπάμα ότι ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο παίζοντας γκολφ: «Μπορείτε να το πιστέψετε; Με τόσα προβλήματα και τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ομπάμα πέρασε τη μέρα του παίζοντας γκολφ», έγραφε χαρακτηριστικά στο Twitter τον Οκτώβριο του 2014. 

Από τότε όμως που ανέλαβε την προεδρία, ο Τραμπ παίζει πολύ συχνότερα γκολφ από τον Ομπάμα αφού ο προηγούμενος πρόεδρος έπαιζε περίπου 38 φορές τον χρόνο ενώ ο μεγιστάνας φορά τα γάντια του τουλάχιστον 70 φορές μέσα στη χρονιά. 

Σε τρία από τα γήπεδά του, ο Τραμπ έχει επίσης εγκαταστήσει προσομοιωτή, για τις ημέρες που ο καιρός δεν επιτρέπει το υπαίθριο παιχνίδι. 

Και στις τρεις περιπτώσεις, προτίμησε προσομοιωτές της εταιρείας TrackMan Golf από τη Δανία και στο παρακάτω βίντεο, παίρνουμε μια γεύση για το πως μοιάζει ο προεδρικός προσομοιωτής γκολφ. Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν αν ανέλαβε την εγκατάσταση και στον Λευκό Οίκο. 

 

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Από τότε όμως που ανέλαβε την προεδρία, ο Τραμπ παίζει πολύ συχνότερα γκολφ από τον Ομπάμα αφού ο προηγούμενος πρόεδρος έπαιζε περίπου 38 φορές τον χρόνο ενώ ο μεγιστάνας φορά τα γάντια του τουλάχιστον 70 φορές μέσα στη χρονιά. "Τυπικος λαικιστης, κραζει τους αντιπαλους του και μολις κατσει στην καρεκλα κανει πολυ χειροτερα απο αυτα που τους κατηγορουσε.