O Tραμπ αναγνώρισε τα Υψίπεδα του Γκολάν ως τμήμα του Ισραήλ

O Tραμπ αναγνώρισε τα Υψίπεδα του Γκολάν ως τμήμα του Ισραήλ Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα το διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει τα Υψίπεδα του Γκολάν ως τμήμα του Ισραήλ. 

Η ενέργεια του Ντόναλντ Τραμπ ήρθε ενώ στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι δύο ηγέτες δίνουν αυτή την ώρα κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πάντως διακόπτει την επίσκεψη και επιστρέφει στο Ισραήλ εξαιτίας της αντιπαράθεσης με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει ένα επίσημο έγγραφο για να κωδικοποιήσει την υποστήριξη της προσάρτησης από το Ισραήλ, του -στρατηγικής σημασίας- οροπεδίου.

Το Ισραήλ απέσπασε τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία στον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του  1967.

Οι ενέργειες του Τραμπ στο συγκεκριμένο ζήτημα έχουν προκαλέσει την αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του θα φέρει το θέμα των Υψωμάτων του Γκολάν ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών.

Μάλιστα, τόνισε ότι η σχετική δήλωση του Τραμπ αποτελεί «δώρο» στον Νετανιάχου, εν όψει των εκλογών στη χώρα του.

Από την πλευρά τους, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισαν ότι η προσάρτηση του Γκολάν είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ LA GUARDIA

Διεθνή / Σύγκρουση αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη: «Λες και κόπηκε στα δύο» – Ξεκίνησαν οι έρευνες

Δύο πιλότοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν η πτήση AC8646 της Air Canada συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα στον διάδρομο του LaGuardia, αφήνοντας επιβάτες και αυτόπτες μάρτυρες σοκαρισμένους και εγκλωβισμένους για ώρες
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πάνω από τα 100 δολάρια ξανά το πετρέλαιο με φόντο τη σύγχυση στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον
THE LIFO TEAM
ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM