O Tραμπ αναγνώρισε τα Υψίπεδα του Γκολάν ως τμήμα του Ισραήλ

O Tραμπ αναγνώρισε τα Υψίπεδα του Γκολάν ως τμήμα του Ισραήλ Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα το διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει τα Υψίπεδα του Γκολάν ως τμήμα του Ισραήλ. 

Η ενέργεια του Ντόναλντ Τραμπ ήρθε ενώ στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι δύο ηγέτες δίνουν αυτή την ώρα κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πάντως διακόπτει την επίσκεψη και επιστρέφει στο Ισραήλ εξαιτίας της αντιπαράθεσης με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει ένα επίσημο έγγραφο για να κωδικοποιήσει την υποστήριξη της προσάρτησης από το Ισραήλ, του -στρατηγικής σημασίας- οροπεδίου.

Το Ισραήλ απέσπασε τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία στον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του  1967.

Οι ενέργειες του Τραμπ στο συγκεκριμένο ζήτημα έχουν προκαλέσει την αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του θα φέρει το θέμα των Υψωμάτων του Γκολάν ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών.

Μάλιστα, τόνισε ότι η σχετική δήλωση του Τραμπ αποτελεί «δώρο» στον Νετανιάχου, εν όψει των εκλογών στη χώρα του.

Από την πλευρά τους, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισαν ότι η προσάρτηση του Γκολάν είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM