Ο RFK Jr. ζητά πιο υγιεινά σχολικά γεύματα, ο Τραμπ ακυρώνει το πρόγραμμα που τα χρηματοδοτεί

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ Facebook Twitter
Φωτογραφία © ΕΡΑ
0

Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ «Make America Healthy Again» προσκρούει στις περικοπές του Τμήματος Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας των ΗΠΑ (DOGE), με επικεφαλής τον Έλον Μασκ, με διακηρυγμένο στόχο τη «τη μείωση των κυβερνητικών δαπανών».

Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κατηγόρησε τα σχολεία ότι ταΐζουν τα παιδιά με ανθυγιεινά τρόφιμα που είναι φορτωμένα με χρωστικές ουσίες και πρόσθετα. «Πρέπει να σταματήσουμε να δηλητηριάζουμε τα παιδιά μας και να βεβαιωθούμε ότι οι Αμερικανοί είναι και πάλι τα πιο υγιή παιδιά στον πλανήτη», δήλωσε ο Κένεντι σε εκδήλωση με την υπουργό Γεωργίας, Μπρουκ Ρόλινς, στα τέλη του περασμένου μήνα, προσθέτοντας ότι οι δύο υπηρεσίες θα εξετάσουν τα σχολικά γεύματα.

Ωστόσο, ήταν το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) που τον Μάρτιο του 2025 ακύρωσε το πρόγραμμα «Τοπικά τρόφιμα για σχολεία» (Local Food For Schools - LFS), ύψους 660 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο βοηθούσε τα σχολεία να αγοράζουν φρέσκα, τοπικά τρόφιμα από κοντινά αγροκτήματα και παραγωγούς. Το πρόγραμμα αυτό ήταν μια πρωτοβουλία της εποχής της πανδημίας και ο τερματισμός του δυσκολεύει τα σχολεία να σερβίρουν υγιεινά γεύματα και να στηρίξουν την τοπική γεωργία. Η ακύρωσή του επηρεάζει πάνω από 12 εκατομμύρια μαθητές, ιδίως στα σχολεία που βασίζονταν σε αυτά τα κονδύλια για να προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία φρούτων, λαχανικών και πρωτεϊνών.

Το USDA τερμάτισε επίσης τη Συνεργατική Συμφωνία Βοήθειας για την Αγορά Τοπικών Τροφίμων, περικόπτοντας άλλα 420 εκατομμύρια δολάρια που υποστήριζαν τράπεζες τροφίμων και πρωτοβουλίες για τοπικά τρόφιμα.

Το Κογκρέσο εξετάζει πρόσθετες, πολύ μεγαλύτερες περικοπές στα προγράμματα σχολικών γευμάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας πρότασης περικοπής 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα ομοσπονδιακά υποστηριζόμενα σχολικά γεύματα. Εάν τεθούν σε ισχύ, οι περικοπές αυτές θα μπορούσαν να καταργήσουν τα δωρεάν και μειωμένης τιμής γεύματα για εκατομμύρια μαθητές, ιδίως για εκείνους που φοιτούν σε σχολεία με υψηλή φτώχεια και επωφελούνται από την κοινοτική πρόβλεψη επιλεξιμότητας (CEP).

Τα ανάμεικτα μηνύματα της κυβέρνησης Τραμπ για τα σχολικά γεύματα -περικοπές χρηματοδότησης παράλληλα με εκκλήσεις για πιο υγιεινές και πιο δαπανηρές επιλογές- δημιουργούν μια πρόκληση για όσους ασχολούνται με τα προγράμματα σχολικής διατροφής, υπογραμμίζει το Reuters.

Με πληροφορίες από Reuters, CBS News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - Πιέσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - To «κατηγορώ» στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Το σχόλιο του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης για το γεγονός του ότι χρειάστηκαν μόνο 7 λεπτά για να κλαπούν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα από το πιο διάσημο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Ο 43χρονος πρόκειται να ακολουθήσει αυστηρότερη στάση από αυτή του πατέρα του σε σχέση με τον πρίγκιπα Άντριου, απαγορεύοντάς του οποιαδήποτε εμπλοκή στη βασιλική ζωή
LIFO NEWSROOM
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την κινηματογραφική ληστεία στο Λούβρο

Διεθνή / Πολύτιμα κοσμήματα και μια «τέλεια» διαφυγή: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τη ληστεία στο Λούβρο

Πώς οι δράστες εισέβαλαν στο πιο διάσημο μουσείο του κόσμου μέρα-μεσημέρι και κατάφεραν να εξαφανιστούν παίρνοντας μαζί τους οκτώ ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας κοσμήματα
LIFO NEWSROOM
Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Διεθνή / Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Το βιβλίο «Nobody’s Girl», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη –σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία της Τζιούφρε– περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει για διώξεις εναντίον επικριτών του, με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών
LIFO NEWSROOM
Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεθνή / Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο για επιθεωρήσεις στα πλοία του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία και να ενισχύσει την ασφάλεια των θαλασσών
LIFO NEWSROOM