Ο πρόεδρος της Ουγκάντα θέλει να απαγορεύσει τον στοματικό έρωτα: «Το στόμα είναι για να τρώμε»

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα θέλει να απαγορεύσει τον στοματικό έρωτα: «Το στόμα είναι για να τρώμε» Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Ουγκάντα Yoweri Museveni με την σύζυγό του, Janet Museveni.
3

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα είπε πως θέλει να απαγορεύσει στους πολίτες τον στοματικό έρωτα επειδή «το στόμα είναι για να τρώμε».

Ο Γιουέρι Μουσέβενι κατηγόρησε τους «ξένους» λέγοντας πως προσπαθήσουν να πείσουν τους πολίτες της Ουγκάντα να κάνουν στοματικό έρωτα ο ένας στον άλλον, κάτι που όπως είπε «είναι λάθος» και πρόσθεσε πως θα εκδώσει επίσημη προειδοποίηση σχετικά με την συγκεκριμένη πράξη. 

«Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να προειδοποιήσω τους πολίτες δημοσίως σχετικά με τις λάθος πρακτικές που φέρνουν και προωθούν κάποιοι ξένοι. Μία είναι αυτό που αποκαλούν "στοματικό έρωτα". Το στόμα είναι για να τρώμε, όχι για σεξ. Ξέρουμε τη διεύθυνση του σεξ, ξέρουμε που είναι», είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια ομιλίας του. 

 

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μουσέβενι κατηγορεί δημοσίως για τον στοματικό έρωτα, αφού το 2014 είχε πει πως μπορεί να προκαλέσει σκουλήκια. «Πιέζεις το στόμα σου εκεί κι επιστρέφεις με σκουλήκια και αυτά μπαίνουν στο στομάχι σου επειδή είναι λάθος διεύθυνση», είχε σχολιάσει τότε. 

Το 2014 είχε απαγορεύσει επίσης την ομοφυλοφιλία μέσω νόμου, σύμφωνα με τον οποίοι οι γκέι πολίτες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι μέχρι και με ισόβια. Ο νόμος καθιστά επίσης παράνομο το να μην αναφέρεις κάποιον που είναι γκέι, κάτι που μπορεί να επιφέρει έως και επτά χρόνια φυλάκισης. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι άντρες αποτυγχάνουν να ερωτευτούν όλες αυτές τις όμορφες γυναίκες και έλκονται από άντρες», είχε δηλώσει σχετικά ο Μουσέβενι. 

Μετά από καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας και πολλών ακόμη οργανώσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο νόμος αποσύρθηκε, ωστόσο εξακολουθεί να θεωρείται παράνομο το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος στην Ουγκάντα. 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Διεθνή / Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, ένα 14χρονο υπέστη σοβαρότατη κρίση πανικού και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Μάκρης, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σύσταση για καθολική απαγόρευση των διεθνών υιοθεσιών μετά από αποκαλύψεις για κακοποιήσεις και απάτες

Διεθνή / Σουηδία: Σύσταση για καθολική απαγόρευση των διεθνών υιοθεσιών μετά από αποκαλύψεις για κακοποιήσεις και απάτες

Έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής κάνει λόγο για εμπορία παιδιών και παραβίαση δικαιωμάτων – Συγγνώμη και στήριξη στους υιοθετημένους ζητούν οι ερευνητές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Λυθηκαν ολα τα προβληματα στην Ουγκαντα και ειπαν να ασχοληθουν με πιπες... Παντα αναρωτιωμουν σε αυτες τις απαγορευσεις πως καποιες μπορει να τις επιβάλει αποτελεσματικα - θα στηνονται οπου ακουν βογγητα και θα κανουν ντου;