Ο πρόεδρος της Ν. Κορέας προτείνει να βραβευτεί ο Τραμπ με Νόμπελ Ειρήνης

Ο πρόεδρος της Ν. Κορέας προτείνει να βραβευτεί ο Τραμπ με Νόμπελ Ειρήνης Facebook Twitter
3

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε ότι ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να βραβευτεί με Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές του τερματισμού της πολυετούς διένεξης με τη Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά της Πιονγιάνγκ, ανακοίνωσε σήμερα ένας νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα πρέπει να κερδίσει το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Αυτό που επιθυμούμε είναι μόνο η ειρήνη», είπε ο Μουν σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, σύμφωνα με αξιωματούχο της προεδρίας που ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Μουν και ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιουνγκ Ουν δεσμεύτηκαν την Παρασκευή για τον τερματισμό των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δύο χώρες και είπαν ότι θα εργαστούν προς την κατεύθυνση της «πλήρους αποπυρηνικοποίησης» της κορεατικής χερσονήσου, κατά την πρώτη διακορεατική σύνοδο εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Ο Τραμπ προετοιμάζεται για μια σύνοδο ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, η οποία, όπως είπε, θα διεξαχθεί κατά τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Η σύνοδος αυτή ήταν το κυριότερο αντικείμενο συζήτησης που είχαν ο Κιμ και ο Μουν κατά τη συνάντησή τους στα σύνορα των δύο χωρών, είπε ο αξιωματούχος.

Τον Ιανουάριο ο Μουν δήλωσε ότι ο Τραμπ «αξίζει έπαινο γιατί συνέβαλε στον διακορεατικό δάλογο. Πιθανόν να είναι το αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων και πιέσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Γιατι οχι ! Εδω ο Χενρυ Κισινγκερ εχει παρει Νομπελ ! Ενας ακομη λογος που θελω να το παρει ( οπως ας πουμε πηρε η ΑΕΚ πρωταθλημα φετος μετα απο 30, ω δε θυμαμαι ποσα χρονια...) ειναι γιατι ο ουραγκο-ανθρωπος με την συμφωνια αυτη εκανε ανθρωπους σαν τον Κισινγκερ και τους νεοσυντηρητικους να σκασουν απ τον θυμο τους, αφου χρησιμοποιουσαν τον κακομοιρη τον playmobil Kim, ως πιλοτο να εκβιασουν την εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ εναντια στη Περσια - καλη ωρα οπως καναν με το Κοσοβο το 99 για να εγκαθυδρισουν μεταψυχροπολεμικα την θεωρια της "προληπτικης επιθεσης" εναντια στη Μεσοποταμια. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΓΚΟ, λοιπον !
Καλα μηπως τα βραβεια να τα δίνουν μετα θανατον να είναι όλοι σιγουροι για το εργο "ζωής"; Οχι μονο αναφορικα με τον Τραμπ, που καθε ελογος βιολογικος οργανισμος δεν θα ήξερε αν θα πρεπει να κλαψει ή να γελάσει, αλλα με όλους.Για τους εν ζωής αφηστε τα lifestyle βραβεια τυπου Οσκαρ και τα μουσικα.Δεν χαθηκε μονο η ουσία αλλα και τα προσχηματα.