Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα παραστεί στα εγκαίνια του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα παραστεί στα εγκαίνια του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα επισκεφθεί το Παρίσι το Σάββατο για να παραστεί στην επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων, ο οποίος καταστράφηκε εξαιτίας πυρκαγιάς πριν από πέντε χρόνια, ανακοίνωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον την Παρασκευή.

Ο Ουίλιαμ θα παραστεί στην τελετή εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου κατόπιν αιτήματος της βρετανικής κυβέρνησης, ανέφερε το παλάτι.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι επίσης παρών όπως επίσης και περίπου 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, σύμφωνα με έναν κατάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη γαλλική προεδρία. Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ «Ζελένσκι είναι προσκεκλημένος. Επιθυμεί να έρθει και η έλευσή του είναι πιθανή», δήλωσε εξάλλου σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματική πηγή.

Πολυάριθμοι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη επιβεβαιώσει πως θα είναι παρόντες: ο γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, οι πρόεδροι της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, της Εσθονίας Άλαρ Κάρις, της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρευρεθεί επίσης στις εκδηλώσεις. Μεταξύ των εστεμμένων που αναμένονται, είναι το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου Φίλιππος και Ματθίλδη, καθώς και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και η Πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι θα είναι επίσης παρόντες, καθώς και ο Σέρβος πρωθυπουργός Μίλος Βούτσεβιτς, η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι και ο ολλανδός πρωθυπουργός Ντικ Σχόοφ.

Αφρικανοί ηγέτες θα φθάσουν επίσης στο Παρίσι γι' αυτό το πλανητικών διαστάσεων γεγονός, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Κονγκό Σάσου Νγκουέσο, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό Φελίξ Τσισεκέντι, ο Πρόεδρος της Γκαμπόν Μπρις Ολιγκί Νγκεμά και ο Πρόεδρος του Τόγκο Φορ Γκνασινγκμπέ.

Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ θα εκπροσωπηθεί από τη σύζυγό του, την Τζιλ.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
KATY PERRY ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / Katy Perry: «Και οι δύο είχαν πιει πάρα πολύ» λέει ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ στη Μελβούρνη

Ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ όπου φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό για το οποίο καταγγέλθηκε η Katy Perry, μιλώντας στο «Rolling Stone Australia», τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για εκείνο το βράδυ
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM