Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα παραστεί στα εγκαίνια του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα παραστεί στα εγκαίνια του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα επισκεφθεί το Παρίσι το Σάββατο για να παραστεί στην επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων, ο οποίος καταστράφηκε εξαιτίας πυρκαγιάς πριν από πέντε χρόνια, ανακοίνωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον την Παρασκευή.

Ο Ουίλιαμ θα παραστεί στην τελετή εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου κατόπιν αιτήματος της βρετανικής κυβέρνησης, ανέφερε το παλάτι.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι επίσης παρών όπως επίσης και περίπου 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, σύμφωνα με έναν κατάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη γαλλική προεδρία. Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ «Ζελένσκι είναι προσκεκλημένος. Επιθυμεί να έρθει και η έλευσή του είναι πιθανή», δήλωσε εξάλλου σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματική πηγή.

Πολυάριθμοι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη επιβεβαιώσει πως θα είναι παρόντες: ο γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, οι πρόεδροι της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, της Εσθονίας Άλαρ Κάρις, της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα παρευρεθεί επίσης στις εκδηλώσεις. Μεταξύ των εστεμμένων που αναμένονται, είναι το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου Φίλιππος και Ματθίλδη, καθώς και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και η Πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι θα είναι επίσης παρόντες, καθώς και ο Σέρβος πρωθυπουργός Μίλος Βούτσεβιτς, η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι και ο ολλανδός πρωθυπουργός Ντικ Σχόοφ.

Αφρικανοί ηγέτες θα φθάσουν επίσης στο Παρίσι γι' αυτό το πλανητικών διαστάσεων γεγονός, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Κονγκό Σάσου Νγκουέσο, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό Φελίξ Τσισεκέντι, ο Πρόεδρος της Γκαμπόν Μπρις Ολιγκί Νγκεμά και ο Πρόεδρος του Τόγκο Φορ Γκνασινγκμπέ.

Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ θα εκπροσωπηθεί από τη σύζυγό του, την Τζιλ.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM