Ο Πούτιν αντιμέτωπος με τον στενό του κύκλο: Συνεργάτης του διαφωνεί με τους χειρισμούς του πολέμου

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε ομιλία μπροστά από ρωσικές σημαίες Facebook Twitter
Φωτ: EPA/SPUTNIK
0

Την ώρα που η Ουκρανία έχει περάσει στην αντεπίθεση, απελευθερώνοντας χωριά, στη Ρωσία φαίνεται να υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τους χειρισμούς του πολέμου, οι οποίες εκφράζονται απευθείας στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως μεταδίδει η The Washington Post, επικαλούμενη πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, μέλος του στενού κύκλου του Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο τη διαφωνία του σχετικά με τις κινήσεις στο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα με γνώστες επί του ζητήματος, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίες, οι πληροφορίες αυτές εκτιμήθηκαν ως αρκετά σημαντικές, ώστε να συμπεριληφθούν στην καθημερινή ενημέρωση του Τζο Μπάιντεν και να διανεμηθούν σε άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η διαφωνία του μέλους του στενού κύκλου του Πούτιν αφορούσε την κακή διαχείριση της πολεμικής προσπάθειας και τα λάθη της στρατιωτικής ηγεσίας.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ο Πούτιν θεωρεί ως στενούς ή έμπιστους συνεργάτες και συμβούλους είναι μικρός και αποτελείται κυρίως από συναδέλφους από την εποχή που υπηρετούσε ως αξιωματικός της KGB και από εκείνους που γνώρισε όταν ήταν αναπληρωτής του δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης τη δεκαετία του 1990 μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών προειδοποιούν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Ρώσος ηγέτης βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

«Από την έναρξη του εισβολής γίναμε μάρτυρες μιας αυξανόμενης ανησυχίας από ορισμένους από τον στενό κύκλο του Πούτιν», δήλωσε ένας αξιωματούχος των δυτικών μυστικών υπηρεσιών. 

Ένας δεύτερος ανώτερος δυτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι εσωτερικές εντάσεις «συνάδουν με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η εκστρατεία για τους Ρώσους και την ατμόσφαιρα στο Κρεμλίνο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι πεπεισμένοι ότι αυτό δεν πάει καλά ή ότι δεν είναι η σωστή πορεία».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ