Ο "πιο μισητός άνθρωπος του πλανήτη" μόλις έδωσε δύο εκατομμύρια $ για να αγοράσει ένα αντικείμενο - θρύλο

Ο "πιο μισητός άνθρωπος του πλανήτη" μόλις έδωσε δύο εκατομμύρια $ για να αγοράσει ένα αντικείμενο - θρύλο Facebook Twitter
5

Ο "πιο μισητός άνθρωπος του πλανήτη" μόλις έδωσε δύο εκατομμύρια $ για να αγοράσει ένα αντικείμενο - θρύλο Facebook Twitter

O Martin Shkreli, ο πρώην χρηματιστής και νυν βαρώνος της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας που απόκτησε τον τίτλο του πιο μισητού ανθρώπου στον πλανήτη όταν εξαγόρασε τα δικαιώματα κατασκευής και διακίνησης του φαρμάκου Daraprim, που σώζει τις ζωές καρκινοπαθών και ασθενών με AIDS, ανεβάζοντας την τιμή του κατά 550%, είναι τελικά ο αγοραστής του μοναδικού αντιτύπου του άλμπουμ των Wu-Tang Clan, Once Upon a Time in Shaolin.

 

Ο "πιο μισητός άνθρωπος του πλανήτη" μόλις έδωσε δύο εκατομμύρια $ για να αγοράσει ένα αντικείμενο - θρύλο Facebook Twitter

 

Το θρυλικό hip-hop συγκρότημα είχε ανακοινώσει τον Μάρτη του 2014, μέσω του frontman τους RZA, ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει την νέα του δισκογραφική δουλειά σε ένα και μόνο αντίτυπο, το οποίο θα διέθετε μέσω δημοπρασίας στον πλειοδότη που θα έκανε την υψηλότερη προσφορά. Παρά τις διαμαρτυρίες των fans και μια καλοπροαίρετη αλλά αποτυχημένη, μάταιη καμπάνια στο Kickstarter που θα κρατούσε το Once Upon a Time in Shaolin" μακριά από τα χέρια κάποιου συλλέκτη, το άλμπουμ τελικά πουλήθηκε τον περασμένο Μάιο έναντι 2 εκ. δολαρίων. Τόσο η εταιρεία που ανέλαβε την δημοπρασία Paddle8 τόσο και τα μέλη των Wu-Tang Clan,  διατήρησαν την ανωνυμία του αγοραστή, μέχρι σήμερα, όταν προ ολίγου το Bloomberg έριξε τις μάσκες, αποκαλύπτοντας ότι πρόκειται για τον Martin Shkreli.

Όπως ήταν φυσικό, κανείς από τους Wu-Tang δεν χάρηκε όταν μαθεύτηκε ότι ο αγοραστής ήταν το εν λόγω άτομο, ενώ o RZA έσπευσε να στείλει στο Bloomberg email με το οποίο εξηγεί ότι όταν ολοκηρώθηκε η αγοραπωλησία τον Μάιο κανείς τους δεν γνώριζε το ποιόν του αγοραστή, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ένα σημαντικό ποσό από τα έσοδα διατέθηκε σε φιλανθρωπίες. Κάτι που φυσικά δεν μειώνει το γεγονός ότι η μπάντα διέθεσε ένα και μοναδικό αντίτυπο της νέας δισκογραφικής της δουλειάς που αποτελείται από 31 συνολικά κομμμάτια και στην οποία συμμετέχουν όλα τα ιστορικά μέλη και παραγωγοί, σε ένα και μόνο άτομο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα, ο Shkreli αποδεικνύοντας ότι επιζητά την προσοχή του κόσμου με οποιοδήποτε τίμημα, ανάρτησε ένα tweet στα όρια του trolling, στο οποίο ανακοίνωσε ότι μέσω live streaming στο YouTube θα συζητήσει με το κοινό του internet για φάρμακα και μουσική και ίσως να ακουστεί και "κάτι ιδιαίτερο" κατά τη διάρκεια της μετάδοσης. Παράλληλα με άλλο tweet προσκαλούσε τους θεατές να του δώσουν ιδέες για το ποιο θα είναι το επόμενο συγκρότημα το οποίο θα χρηματοδοτήσει για να γράψει ένα άλμπουμ αποκλειστικά γι' αυτόν. 

Πάντως μέχρι και τη στιγμή ανάρτησης του παρόντος, ο Shkreli, εμφανίζεται ανα διαστήματα στο βίντεο χωρίς να έχει μεταδόσει ούτε δευτερόλεπτο από το άλμπουμ.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ