Να πώς εκδικείται εταιρεία τον μεγιστάνα που εξόργισε τον πλανήτη με το φάρμακο για το aids

Να πώς εκδικείται εταιρεία τον μεγιστάνα που εξόργισε τον πλανήτη με το φάρμακο για το aids Facebook Twitter
3

Τον Σεπτέμβριο ο Martin Shkreli δέχθηκε το μένος ολόκληρου του πλανήτη όταν αύξησε την τιμή του Daraprim, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται από ασθενείς με AIDS, από 13.50 δολάρια σε 750 δολάρια.

Η αύξηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη δημόσια κατακραυγή κατά του Shkreli.


Κατά τη διάρκεια της διαμάχης, ο νεαρός, αλαζόνας επιχειρηματίας προσπάθησε να δικαιολογηθεί κατηγορώντας την ανεξέλεγκτη δύναμη της αγοράς.

Οι ίδιες, ωστόσο δυνάμεις πιθανότατα θα οδηγήσουν εκτός αγοράς το Daraprim αφού ένα γενόσημο που θα πωλείται στην τιμή του ενός δολαρίου βγαίνει σύντομα την αγορά.


Η Imprimis Pharmaceuticals ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ένα χάπι που περιέχει πυριμεθαμίνη, το συστατικό στο Daraprim που καταπολεμά την τοξοπλάσμωση, μια παρασιτική ασθένεια που απειλεί τους ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αυτούς με aids.

Η φαρμακευτική αγωγή της Imprimis δεν είναι ταυτόσημη με τον ανταγωνιστή της. Όμως, σύμφωνα με την Ars Technica, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια αποτελεσματική και πολύ φθηνότερη εναλλακτική λύση, δεδομένου ότι το Daraprim είναι το μόνο άλλο φάρμακο στην αγορά, με βάση την πυριμεθαμίνη.


Ο CEO της Imprimis Mark L. Baum, αναφέρει ότι η εταιρεία προσπαθεί να πολεμήσει την εκτίναξη των τιμών των φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

«Είναι αναμφισβήτητο ότι οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος. «Οι αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων, μας έκαναν να ανησυχήσουμε και μας ανάγκασαν να λάβουμε θετικά μέτρα ώστε να βοηθήσουμε τους άπορους ασθενείς».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σκεφτείτε το πιο απίθανο σενάριο και προετοιμαστείτε», προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ

«Βλέπουμε την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομίας να δοκιμάζεται ξανά από τη νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή» είπε, μεταξύ άλλων, η Γκεοργκίεβα
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙΜΕΣ ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΕΛΙ

Οικονομία / Ιστορικό άλμα στις τιμές του πετρελαίου: «Αν αντέχετε πάνω από τα $200 το βαρέλι, συνεχίστε αυτό το παιχνίδι»

Η τιμή του πετρελαίου έφτασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2022, όταν είχε επίσης, αυξηθεί θεαματικά, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Στην Αμερική θα πιάσει . Εδώ δεν υπάρχει περίπτωση γιατί αρκετοί γιατροί δεν σου δίνουν αυτό που λειτουργεί αλλά αυτό που τους δίνει την καλύτερη μίζα.