Ο Πάπας κάλεσε τους επισκόπους στο Μεξικό να πολεμήσουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών

Ο Πάπας κάλεσε τους επισκόπους στο Μεξικό να πολεμήσουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών Facebook Twitter
0

 Ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση σήμερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, κατά την πρώτη επίσκεψή του στο Μεξικό με την ιδιότητα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ζητώντας από τον πρόεδρο της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο και την κυβέρνησή του να κάνουν ό,τι μπορούν για να την αντιμετωπίσουν.

 

Η διαφθορά είναι ενδημική στο Μεξικό και ο πρόεδρος, η σύζυγός του και ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης έχουν όλοι εμπλακεί σε σκάνδαλα που αφορούν περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων.


Ο πάπας κάλεσε επίσης τους επισκόπους της χώρας να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών που, όπως είπε, "κατατρώει τη χώρα σαν μετάσταση". Μεταξύ άλλων, τους είπε να διαμηνύσουν στους εμπόρους ναρκωτικών ότι δεν θα μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους "καλούς Καθολικούς" αν τα χέρια τους "είναι βουτηγμένα στο αίμα και οι τσέπες τους γεμάτες με βρόμικο χρήμα".


Μόνο την τελευταία δεκαετία περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ καρτέλ των ναρκωτικών. Άλλοι 26.000 αγνοούνται.


"Η εμπειρία μας διδάσκει ότι κάθε φορά που αναζητούμε την οδό των προνομίων για τους λίγους, σε βάρος των άλλων, αργά ή γρήγορα η ζωή στην κοινωνία μετατρέπεται σε εύφορο έδαφος για τη διαφθορά, το εμπόριο ναρκωτικών, τον αποκλεισμό της διαφορετικότητας, τη βία αλλά επίσης για την εμπορία ανθρώπων, τις απαγωγές και τον θάνατο" είπε ο ποντίφικας στην ομιλία του ενώπιον του προέδρου, των μελών της κυβέρνησης και ξένων διπλωματών. Οι ηγέτες του Μεξικού, συνέχισε, έχουν "ιδιαίτερο καθήκον" να καταπολεμήσουν τη διαφθορά και τη βία και να εργαστούν για το συλλογικό καλό.

 

Μιλώντας ισπανικά στους επισκόπους, μέσα στον καθεδρικό ναό της πρωτεύουσας, ο Αργεντινός πάπας κάλεσε τους θρησκευτικούς ηγέτες να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τους μετανάστες "ρίχνοντας βάλσαμο στα πληγωμένα πόδια τους" μέσω κοινωνικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων.


Στην πενθήμερη περιοδεία του ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί κάποιες από τις φτωχότερες περιοχές του Μεξικού. Η επίσκεψή του θα τελειώσει μάλιστα στη Σιουδάδ Χουάρες, στα βόρεια σύνορα με τις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με συγγενείς θυμάτων βίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM
«Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Ανάλυση / «Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Πώς Τουρκία και Ρωσία ισορροπούν ανάμεσα σε συνεργασία και ανταγωνισμό, επεκτείνοντας την επιρροή τους από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αρκτική
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
H Γρενάδα ζητά συγγνώμη και αποζημιώσεις από τον Βασιλιά Κάρολο για κέρδη της μοναρχίας από τη δουλεία

Διεθνή / H Γρενάδα ζητά αποζημιώσεις από τον Βασιλιά Κάρολο για κέρδη της μοναρχίας από τη δουλεία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ο βασιλιάς Γεώργιος Δ΄ κέρδισε προσωπικά από την εργασία σκλάβων σε φυτείες της Γρενάδας. Η χώρα ζητά από τον Βασιλιά Κάρολο συγγνώμη και αποζημιώσεις για το παρελθόν της βρετανικής μοναρχίας στη δουλεία
ΦΩΤ.: GETTY
Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Διεθνή / Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Βορειοκορεάτης άνδρας διέφυγε από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, κολυμπώντας 10 ώρες κατά μήκος της ακτής και αποφεύγοντας ένοπλους φρουρούς με εντολή να σκοτώσουν κάθε φυγά
ΦΩΤ.: GETTY