Ο Ουίλιαμ Σάτνερ απαντά στην κριτική του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τα διαστημικά ταξίδια - «Κάνει λάθος»

Ο Ουίλιαμ Σάτνερ απαντά στην κριτική του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τα διαστημικά ταξίδια - «Κάνει λάθος» Facebook Twitter
AP
0

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ απαντά στην κριτική του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τα διαστημικά ταξίδια. 

«Είναι ένας υπέροχος Άγγλος. Θα γίνει βασιλιάς της Αγγλίας μια μέρα», δήλωσε ο Σάτνερ στο ET. «Είναι ένας υπέροχος, ευγενικός, μορφωμένος άνθρωπος, αλλά κάνει λάθος».

Ο Σάτνερ, ο κινηματογραφικός Κάπτεν Κερκ στο Star Trek, έγινε προχθές ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε ποτέ στο διάστημα κάνοντας στα 90 του χρόνια μία 10λεπτη βόλτα πάνω από την Γη με την διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin.

Αν και ο δούκας δεν ανέφερε τον Μπέζος με το όνομά του, είπε στο BBC ότι τα μεγαλύτερα μυαλά θα έπρεπε να συγκεντρωθούν στη διάσωση της Γης, όχι στα διαστημικά ταξίδια, κυρίως επειδή υπάρχει ένα «θεμελιώδες ερώτημα» σχετικά με το κόστος άνθρακα των διαστημικών πτήσεων.

Για τον Σάτνερ, όμως, το ταξίδι είχε διαφορετικό νόημα. «Η ιδέα δεν είναι να πάω, για να πω «Ναι, κοίτα με. Είμαι στο διάστημα. Όχι. Θα έλεγα στον πρίγκιπα, και ελπίζω ότι ο πρίγκιπας θα λάβει το μήνυμα, ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για την ιδέα (που υπάρχει) να φτάσει η βιομηχανία εκεί (στο διάστημα), έτσι ώστε όλες εκείνες οι ρυπογόνες βιομηχανίες, ειδικά, για παράδειγμα, οι βιομηχανίες που παράγουν ηλεκτρισμό, να πάνε μακριά από τη Γη».

»Έχουμε όλη την τεχνολογία, τους πύραυλους, για να στείλουμε τα πράγματα εκεί πάνω. Μπορούμε να φτιάξουμε μια βάση 250, 280 μίλια πάνω από τη Γη και να στείλουμε αυτή την ενέργεια εδώ και στη συνέχεια να τη χρησιμοποιήσουμε », συνέχισε.

«Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιος τόσο πλούσιος όσο ο Τζεφ Μπέζος για να πει, "Πάμε εκεί ψηλά"».

Πρόσθεσε δε ότι «Ο πρίγκιπας χάνει το νόημα. Το θέμα είναι ότι αυτά είναι τα βήματα για να δείξουμε στους ανθρώπους ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ πρακτική. Μπορείτε να στείλετε ακόμα και κάποιον σαν εμένα στο διάστημα».

Όσο για το επιχείρημα του πρίγκιπα ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στη Γη, ο Σάτνερ απάντησε ότι φυσικά συμφωνεί.

«Διορθώστε λοιπόν μερικά από τα πράγματα εδώ κάτω. Μπορούμε όμως να χτενίζουμε τα μαλλιά μας και να βάζουμε λοσιόν στο πρόσωπό σας ταυτόχρονα» είπε, εννοώντας ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο.


Περιέγραψε δε την εμπειρία του σα να κρατάς ένα νεογέννητο παιδί.

«Κρατάς το μωρό και είναι μαγικό. Είναι τόσο συναρπαστικό. Πώς θα προστατέψω αυτό το παιδί; Κατακλύζεσαι από την ευθύνη και πρέπει να φροντίσεις το παιδί και πώς θα το κάνεις αυτό;»

«Κοιτάζοντας αυτό που νόμιζα ότι είναι ζωή και θάνατος, αυτό που νόμιζα ότι ήταν τα παιδιά μου και τα παιδιά των παιδιών μου», συνέχισε ο Σάτνερ. «Η ανάγκη να σταματήσει αυτή η μαυρίλα που κατακλύζει τον πολύτιμο πλανήτη μας και πόσο αγνοεί τους ανθρώπους, που δεν αναλώνονται τόσο πολύ όσο εγώ, για την ανάγκη προστασίας της γης».

Ενώ ο Σάτνερ είπε ότι «δεν αντέχει» που του υπενθυμίζουν όλοι ότι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία που έχει ταξιδέψει στο διάστημα, είπε ότι το ταξίδι τον έκανε να σκεφτεί τη θνητότητά του.

«Μου θύμισε τον θάνατο που αντιμετωπίζω λόγω της ηλικίας μου αλλά και πώς να προστατέψω εσένα τα επόμενα χρόνια, τα παιδιά μου και τα παιδιά των παιδιών μου», είπε. «Αυτό είναι κρίσιμο».

Με πληροφορίες του ET

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM