O Oμπάμα στέλνει την πρώτη ταχυδρομική επιστολή στην Κούβα, μετά από 50 χρόνια

O Oμπάμα στέλνει την πρώτη ταχυδρομική επιστολή στην Κούβα, μετά από 50 χρόνια Facebook Twitter
Ο Μπάρακ Ομπάμα υπογράφει την επιστολή που έστειλε στην 76χρονη Κουβανή
0

 

O Oμπάμα στέλνει την πρώτη ταχυδρομική επιστολή στην Κούβα, μετά από 50 χρόνια Facebook Twitter
Η επιστολή που εγκαινιάζει και πάλι την ταχυδρομική επικοινωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας

Με μια επιστολή του Μπάρακ Ομπάμα έγινε η επανέναρξη της λειτουργίας της ταχυδρομικής υπηρεσίας μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας, που είχε διακοπεί για 50 χρόνια και επανήλθε μετά τη συμφωνία των δύο χωρών για σταδιακή αποκατάσταση των σχέσεων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έστειλε την επιστολή σε μια 76χρονη κουβανή, η οποία του είχε γράψει μαθαίνοντας ότι θα έρθει στην Αβάνα, ζητώντας του να την επισκεφθεί μαζί με τη Μισέλ και τις κόρες του για να τους κεράσει καφέ. «Σας καλώ να πάρετε ένα φλιτζάνι καφέ Κούβας στο σπίτι μου στο Vedado, όταν έρθετε. Παρακαλώ, ελάτε και σε μένα. Δώστε αυτό το δώρο σε μια 76χρονη κουβανή που θέλει να σας γνωρίσει προσωπικά, εσάς και την υπέροχη σύζυγό σας, όπως και τις κόρες σας και τη μητέρα σας», έγραψε μεταξύ άλλων η Ιλεάνα Yarza, στο γράμμα με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου-η ημέρα που ανακοινώθηκε η επίσκεψη Ομπάμα στην Αβάνα.

Στην απάντησή του ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκινά με τη φράση , "αγαπητή Ιλεάνα" και σημειώνει ότι «ελπίζω να βρω το χρόνο να πιώ έναν καφέ μαζί σας, αν και δεν σας το υπόσχομαι», λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος.

Οι απευθείας πτήσεις της ταχυδρομικής υπηρεσίας θα αρχίσουν στις 25 Μαρτίου και θα αναχωρούν από το Μαϊάμι τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή), με τρεις τόνους φορτίου ανά ταξίδι, σύμφωνα με Κουβανούς αξιωματούχους. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Διεθνή / Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε

Ο 39χρονος γερουσιαστής, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας το 2026, είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατικό Κέντρο»
LIFO NEWSROOM
«Τι άλλο επιδιώκεις όταν στερείς σε έναν λαό το φαγητό και το νερό;»

Διεθνή / «Όταν στερείς από έναν λαό τα βασικά, τι άλλο επιδιώκεις – αν όχι τον ίδιο τον θάνατο;»

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, Melanie O’Brien, μιλά αποκλειστικά στη LiFO και απαντά στο ερώτημα αν οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν γενοκτονία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ