Ο Ομπάμα στέλνει για πρώτη φορά στρατεύματα στη Συρία, στο πλευρό των ανταρτών

Ο Ομπάμα στέλνει για πρώτη φορά στρατεύματα στη Συρία, στο πλευρό των ανταρτών Facebook Twitter
0

Την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στο έδαφος της Συρίας, για πρώτη φορά αποφάσισαν οι ΗΠΑ, ώστε να δράσουν συμβουλευτικά αλλά και να βοηθήσουν τις δυνάμεις των ανταρτών στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν 50 ομάδες δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων στο έδαφος της βόρειας Συρίας που είναι υπό κουρδικό έλεγχο. Τα αμερικανικά στρατεύματα θα βοηθήσουν τις τοπικές κουρδικές και αραβικές δυνάμεις στον αγώνα κατά του ISIS.

Οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, έχουν διεξάγει στο παρελθόν μυστικές αποστολές στο έδαφος της Συρίας , αλλά η ανάπτυξη αυτή, τονίζει το CNN, σηματοδοτεί την πρώτη μόνιμη παρουσία των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στη χώρα. 

Πηγές υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει την ευρύτερη στρατηγική της ενίσχυσης των μετριοπαθών ανταρτών της Συρίας, μολονότι η Ουάσινγκτον εντείνει ταυτόχρονα τις προσπάθειές της για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη χώρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM