Ο ΟΗΕ δημιουργεί την πρώτη θέση εμπειρογνώμονα για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας

Ο ΟΗΕ δημιουργεί την πρώτη θέση εμπειρογνώμονα για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας Facebook Twitter
0

Το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αποφάσισε να δημουργήσει την πρώτη θέση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας.


Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ έπειτα από ώρες συζήτησης. "Είναι ένας σημαντικός σταθμός" για την LGBT κοινότητα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Ρολάντο Γκόμες στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.


Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW), που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή "ιστορική".


Ο εμπειρογνώμονας, ο οποίος θα διορίζεται για 3 χρόνια, θα έχει ως αποστολή "την προστασία κατά της βίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου". Θα πρέπει να εργάζεται σε συνεργασία με τα κράτη για να "ενθαρρύνει την υιοθέτηση και την εφαρμογή μέτρων που συμβάλλουν στην προστασία" των προσώπων αυτών.


Η απόφαση -η οποία προτάθηκε από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, το Μεξικό και την Ουρουγουάη- υιοθετηθηκε από 23 κράτη μέλη (από 47 συνολικά). Δεκαοκτώ ήταν αντίθετα (μεταξύ των οποίων η Ρωσία και η Κίνα), ενώ 6 απείχαν (μεταξύ των οποίων η Νότια Αφρική).


Στην απόφαση καλούναι όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να συνεργάζονται με τον εμπειρογνώμονα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM