Ο Νετανιάχου ζήτησε «συγγνώμη» για την αποτυχία της 7ης Οκτωβρίου

Ο Νετανιάχου ζήτησε «συγγνώμη» για την αποτυχία της 7ης Οκτωβρίου Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος δεν έχει αναλάβει ποτέ άμεσα την ευθύνη για τα γεγονότα στις 7 Οκτωβρίου, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time είπε ότι «λυπάται βαθιά» και ζήτησε «συγγνώμη».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Νεταιάχου ρωτήθηκε αν θα ζητούσε συγγνώμη για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας που συνέβησαν επί πρωθυπουργίας του, στο οποίο απάντησε: «αν απολογούμαι; Φυσικά, φυσικά. Λυπάμαι, βαθιά, που συνέβη κάτι τέτοιο. Και πάντα κοιτάς πίσω και λες, Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πράγματα που θα το είχαν αποτρέψει;»

Παράλληλα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το τι θα έλεγε εάν ήταν στην αντιπολίτευση, για την παραμονή στην εξουσία ενός ηγέτη που στη διάρκεια της θητείας του το Ισραήλ βρέθηκε αντιμέτωπο με μία από τις χειρότερες αποτυχίες ασφαλείας.
 
«Εξαρτάται τι κάνουν», είπε. «Τι κάνουν; Είναι ικανοί να οδηγήσουν τη χώρα σε πόλεμο; Μπορούν να την οδηγήσουν στη νίκη; Μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι στη μεταπολεμική κατάσταση θα υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια; Εάν η απάντηση είναι ναι, θα πρέπει να παραμείνουν στην εξουσία».
«Σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε, «αυτή είναι απόφαση του λαού».

Μεταξύ άλλων, ο Νετανιάχου, υπερασπίστηκε την παραμονή του στην εξουσία μετά την αποτυχία των υπηρεσιών ασφαλείας που οδήγησε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς και διαμήνυσε ότι «θα παραμείνω στην εξουσία όσο πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω στο να οδηγηθεί το Ισραήλ σε ένα μέλλον με ασφάλεια και ευημερία».

Με πληροφορίες από Reuters, Jerusalem Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM