Ιράν: Ο Πεζεσκιάν πιέζει τον Χαμενεΐ να μην επιτεθούν στο Ισραήλ

Ιράν: Ο Πεζεσκιάν πιέζει τον Χαμενεΐ να μην επιτεθούν στο Ισραήλ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, φέρεται να ζήτησε από τον ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας,  Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, να απόσχει από την επίθεση στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Iran International, το οποίο δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο Μασούντ Πεζεσκιάν προειδοποίησε τον Αλί Χαμενεΐ για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει μια επίθεση του Ισραήλ στη νέα προεδρία του και την εσωτερική αναταρραχή που μια τέτοια θα  μπορούσε να προκαλέσει, σε μία στιγμή που ίσως το Ιράν να δυσκολευτεί να τη διαχειριστεί και σε μία στιγμή που προφανώς δεν τη θέλει, γράφει το Iran International, το οποίο επικαλείται πηγές που γνωρίζουν την εξέλιξη.

Ο Πεζεσκιάν, ο οποίος έγινε ο νέος πρόεδρος του Ιράν, μετά από εκλογές που διεξήχθησαν στον απόηχο του θανάτου του προκατόχου του Εμπραχίμ Ραΐσι, όταν το ελικόπτερό του κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο Δυτικό Αζερμπαϊτζάν, προειδοποίησε ότι μια ισραηλινή επίθεση αντιποίνων θα μπορούσε να ακρωτηριάσει την οικονομία, τις υποδομές του Ιράν, ακόμη και να οδηγήσει στην κατάρρευση της χώρας. 

Το Iran International είπε ότι πηγές που γνωρίζουν το θέμα σημείωσαν ότι ο Αγιατoλάχ Αλί Χαμενεΐ «παρέμεινε αδέσμευτος» κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το Ιρανό πρόεδρο, αποφεύγοντα να πάρει θέση, καθώς όπως γράφεται «ούτε υποστηρίζει ούτε αντιτίθεται στις ανησυχίες του Πεζεσκιάν».

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM