Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε αρχαία ελληνικά στον ΟΗΕ

Μπόρις Τζόνσον: Με αρχαία ελληνικά και Σοφοκλή η ομιλία του για το κλίμα στον ΟΗΕ Facebook Twitter
Ο Μπόρις Τζόνσον κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ - Πηγή: Associated Press.
0

Αρχαία ελληνικά μίλησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα. 

«Ο Σοφοκλής είχε πει "πολλα τα δεινά κουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει". Ο άνθρωπος είναι "δεινός" και η λέξη "τρομακτικός" δεν είναι σωστή μετάφραση για τη λέξη "δεινός". Αυτό που ο Σοφοκλής εννοούσε είναι ότι το ανθρώπινο είδος είναι θαυμαστό. Είναι τρομακτικό, αλλά είναι και αξιοθαύμαστο» είπε χαρακτηριστικά.

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Μπόρις Τζόνσον προέρχεται από την Αντιγόνη του Σοφοκλή και σε νέα ελληνικά αποδίδεται ως «πολλά είναι τα φοβερά, μα τίποτα δεν υπάρχει πιο φοβερό από τον άνθρωπο» θέλοντας να επισημάνει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι να ικανοί τόσο για το καλό όσο και για το κακό. 

Όπως είναι γνωστό, ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει πραγματοποιήσει σπουδές στη μελέτη των κλασικών, της αρχαίας λογοτεχνίας και της κλασικής φιλοσοφίας.

Ο Τζόνσον θα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Γλασκόβη της Σκωτίας σε έξι εβδομάδες και χρησιμοποίησε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη για να πιέσει τις κυβερνήσεις για αυστηρότερους στόχους μείωσης των εκπομπών ρύπων. 

Κατά την ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι η στιγμή είναι «τώρα ή ποτέ» για να αποφασίσει ο κόσμος εάν πρόκειται να επιτύχει τον στόχο του να περιορίσει την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM