Ο Μπολσονάρου διοργανώνει «ημέρα νηστείας» για να διώξει τον κορωνοϊό

Ο Μπολσονάρου διοργανώνει «ημέρα νηστείας» για να διώξει τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Ο Μπολσονάρου διοργανώνει «ημέρα νηστείας» για να διώξει τον κορωνοϊό (EPA)
2

Ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ανακήρυξε την Κυριακή εθνική ημέρα προσευχής και νηστείας προκειμένου «να απελευθερωθεί η Βραζιλία από το κακό» της πανδημίας.

«Με τους πάστορες και τους θρησκευτικούς ηγέτες θα ζητήσουμε από τους Βραζιλιάνους να τηρήσουν μία ημέρα νηστείας ώστε η Βραζιλία να απελευθερωθεί από αυτό το κακό το συντομότερο δυνατό», επεσήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Jovem Pan μετά τη συνάντηση που είχε με ευαγγελικούς χριστιανούς.

Οι πάστορες της ευαγγελικής εκκλησίας με τους οποίους συναντήθηκε έξω από το σπίτι του, είναι μεταξύ των πιο πιστών υποστηρικτών του Βραζιλιάνου προέδρου.

Ωστόσο, η συνάντησή τους έγινε υπό την πίεση των αυξανόμενων νεκρών στη χώρα αλλά και των έντονων επικρίσεων εναντίον του για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση.

«Η Βραζιλία αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση. Οι δυνάμεις του κακού υψώνονται ενάντια σε έναν θεοσεβούμενο χριστιανό πρόεδρο, υπέρμαχο της οικογένειας. Η Κυριακή θα είναι μία ημέρα νηστείας», έγραψε ο ευαγγελικός πάστορας και γερουσιαστής Μάρκο Φελιτσιάνο στο Twitter.

Ο πάστορας Σίλας Μαλαφάια, επικεφαλής της μεγαλύτερης εκκλησίας των ευαγγελικών στη Βραζιλία, πρότεινε μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης η νηστεία να ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και να διαρκέσει ως το μεσημέρι της Κυριακής.

Χθες ο αριθμός των νεκρών στη Βραζιλία αυξήθηκε σε 359 από 299, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 9.056.

Η πλειονότητα των Βραζιλιάνων αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο Μπολσονάρου υποτιμά την επιδημία covid-19 και στηρίζει τους κυβερνήτες και τους υγειονομικούς αξιωματούχους στους οποίους επιτίθεται ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επειδή τάσσονται υπέρ των μέτρων κοινωνικής απόστασης, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες.

Ο Μπολσονάρου απομονώνεται ολοένα και περισσότερο πολιτικά καθώς εξακολουθεί να τάσσεται κατά των μέτρων κοινωνικής απόστασης που υιοθετούν πόλεις και πολιτείες, χαρακτηρίζοντάς τα οικονομικά καταστροφικούς τρόπους αντιμετώπισης ενός προβλήματος που έχει υπερεκτιμηθεί.

Η ιδέα της νηστείας και της προσευχής έλαβε νέα ώθησε χθες μεταξύ των υποστηρικτών του Μπολσονάρου και των ευαγγελικών ιερέων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοτικότητα του Μπολσονάρου έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό της από τότε που ανέλαβε την προεδρία πέρυσι.

Πρώην λοχαγός του στρατού, υπέρμαχος της παραδοσιακής οικογένειας και αντίπαλος της ομοφυλοφιλίας, ο Μπολσονάρου αν και ανατράφηκε ως καθολικός, βαφτίστηκε ευαγγελικός στον ποταμό Ιορδάνη, στο Ισραήλ, το 2016 όταν ξεκινούσε την προεκλογική του εκστρατεία.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM