Ο Μπλούμπεργκ, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πληρώνει 4,5 εκατ. δολάρια για τις υποχρεώσεις των ΗΠΑ για το Κλίμα

Ο Μπλούμπεργκ, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πληρώνει 4,5 εκατ. δολάρια για τις υποχρεώσεις των ΗΠΑ για το Κλίμα Facebook Twitter
EPA
0

Σε μία έμπρακτη απόδειξη της ευαισθησίας του για την κλιματική αλλαγή αλλά και για την αντίθεσή του στη στάση της κυβέρνησης Τραμπ, προχώρησε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ. 

Ο Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καλύψει με δικά του έξοδα την επιταγή των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων που θα έπρεπε να καταβάλουν οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισίου για το Κλίμα. 

Η Συμφωνία των Παρισίων ήταν μια παγκόσμια συμφωνία του 2015, για την κλιματική αλλαγή και προέβλεπε ένα συντονισμένο, προστατευτικό σχέδιο δράσης των κρατών που επιβαρύνουν σημαντικά την ατμόσφαιρα.

Κύριος στόχος ήταν να μειωθεί ο ρυθμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 

Επί προεδρίας Ομπάμα, οι ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί να ελέγξουν τους ρύπους τους προς το περιβάλλον αλλά όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Ντόναλντ Τραμπ, απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία και τις δεσμεύσεις τον Ιούλιο του 2017. 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μπλούμπεργκ, δεν δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να πληρώνει τις επιταγές για λογαριασμό των ΗΠΑ και εξέφρασε την ελπίδα να κατανοήσει το πρόβλημα ο Ντόναλντ Τραμπ και αλλάξει στρατηγική. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM