O Michael Kors εξαγόρασε τον Versace έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων

O Michael Kors εξαγόρασε τον Versace έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων Facebook Twitter
0

Ο αμερικανικός όμιλος Michael Kors εξαγόρασε τον οίκο Versace έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά τη δολοφονία του Τζιάννι Βερσάτσε το 1997, η αδελφή του Ντονατέλα είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου την διεύθυνση του κολοσσού. Το 2014, ο αμερικανικός όµιλος Blackstone είχε αγοράσει το 20% των μετοχών του οίκου, με την οικογένεια Versace να διατηρεί τότε το υπόλοιπο 80%.

Σχολιάζοντας την εξαγορά, η Ντονατέλα έκανε λόγο για μία «υπέροχη στιγμή που επιτρέπει στην Versace να αγγίξει την πλήρη δυναμική της». 

«Η Ντονατέλα θα εξακολουθήσει να οδηγεί το δημιουργικό όραμα του οίκου», διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Michael Kors, Τζον Άιντολ. 

Ο Άιντολ είπε ότι η Versace αντιπροσωπεύει την επιτομή της ιταλικής μόδας και πολυτέλειας και η εξαγορά του οίκου από την αμερικανική εταιρεία αποτελεί ορόσημο. 

Ο Michael Kors, που μετονομάζεται τώρα σε Capri Holdings, σκοπεύει να αυξήσει κατά 50% τα σημεία πώλησης της Versace παγκοσμίως, από 200 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 300, στο άμεσο μέλλον. 


Ενισχύοντας την παραγωγή επώνυμων υποδημάτων και αξεσουάρ, ο Michael Kors ελπίζει να κάνει γρήγορα απόσβεση της μεγάλης επένδυσης, με αύξηση των κερδών από 35% έως και 60% σε αυτές τις πιο προσιτές (από τα ρούχα) κατηγορίες.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Διεθνή / Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Στην Κολκάτα της Ινδίας, το εργαστήριο του Subimal Das κατασκευάζει υπερρεαλιστικά ομοιώματα νεκρών σε φυσικό μέγεθος για οικογένειες που θέλουν να κρατήσουν ένα απτό ίχνος των αγαπημένων τους μέσα στο σπίτι.
THE LIFO TEAM