Ο Μελ Γκίμπσον θα καταθέσει κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν στη δίκη στο Λος Άντζελες

Ο Μελ Γκίμπον θα καταθέσει κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μελ Γκίμπσον μπορεί να καταθέσει στη δίκη κατά του πάλαι ποτέ ισχυρού παραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η δικαστής που εκδικάζει την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης κατά του παραγωγού, αποφάσισε ότι ο 66χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης μπορεί να κληθεί ώστε να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

Είναι ο πιο διάσημος από τους μάρτυρες σε μία λίστα που κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Η δικαστής Lisa B. Lench αποφάσισε ότι ο Γκίμπσον μπορεί να στηρίξει τα όσα υποστηρίζει η μασέζ και φίλη του, που τακτοποιείται ως Jane Doe #3 στη δίκη.

Ο παραγωγός κατηγορείται για διάπραξη σεξουαλικής επίθεσης με περιορισμό κατά της γυναίκας. Αυτή είναι μόλις μία από τις 11 κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση εναντίον του 70χρονου Γουάινστιν.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι σε ένα ξενοδοχείο της Καλιφόρνια στο Μπέβερλι Χιλς τον Μάιο του 2010, αφού η γυναίκα του έκανε μασάζ ο Γουάινστιν γυμνός την ακολούθησε στο μπάνιο και αυνανίστηκε. Ο ίδιος δήλωσε αθώος και αρνήθηκε οποιαδήποτε μη συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα.

Οι δικηγόροι του Γουάινστιν είχαν αντιρρήσεις σχετικά με την κατάθεση του Γκίμπσον. Ισχυρίστηκαν ότι το γεγονός ότι έμαθε για το περιστατικό ενώ η ίδια γυναίκα του έκανε μασάζ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως «νέα καταγγελία» από τη γυναίκα.

Η «νέα καταγγελία» σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια επιτρέπει την εισαγωγή αποδεικτικών στοιχείων για σεξουαλική επίθεση ή άλλο έγκλημα, στην περίπτωση που το θύμα το έχει αναφέρει σε κάποιον άλλον οικειοθελώς και αμέσως μετά το συμβάν.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Γκίμπσον ανάφερε το όνομα του Γουάινστν κατά τύχη, η γυναίκα είχε μια τραυματική αντίδραση και τότε εκείνος αντιλήφθηκε από τα λεγόμενά της ότι ο Γουάινστιν της είχε επιτεθεί σεξουαλικά.

Ο Γκίμπσον δεν θυμόταν πότε έγινε το περιστατικό αλλά οι εισαγγελείς θα χρησιμοποιήσουν μία άλλη μάρτυρα, την Άλισον Γουάινερ, που θυμάται ότι το 2015 μίλησε και στον Γκίμπσον και στην μασέζ.

Ο συνήγορος του Γουάινστιν είπε ότι αν ο Γκίμπσον καταθέσει, η υπεράσπιση θα πρέπει να μπορέσει να τον εξετάσει με τη σειρά της για τα αντισημιτικά σχόλια που έκανε εκείνος στο παρελθόν κατά την σύλληψή του το 2006 αλλά και για τα ρατσιστικά σχόλια για σύντροφό, ηχογραφήσει των οποίων δημοσιοποιήθηκαν το 2010.

Η δικαστής Lench είπε ότι τα ρατσιστικά σχόλια του Γκίμπσον δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση αλλά παρόλα αυτά θα επιτρέψει ερωτήσεις από την πλευρά Γουαινστιν για το αν ήταν προκατειλημμένος απέναντι στον παραγωγό.

Ο δικηγόρος του Γουγάινστιν επισήμανε ότι ο Γκίμπσον ήταν προκατειλημμένος απέναντι στον παραγωγό όχι μόνο γιατί εκείνος είναι Εβραίος, αλλά και επειδή ο Γουάιστιν κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που επέκρινε την αποτύπωση των Εβραίων στην ταινία του Γκίμπσον του 2004, «Τα πάθη του Χριστού».

Παράλληλα, η δικαστής Lench αποφάσισε ότι και η πρωταγωνίστρια του Melrose Place, Νταφνι Ζουνίγκα, θα μπορέσει να καταθέσει υπέρ της καταγγέλλουσας Jane Doe #4, που κατηγορεί τον Γουάινστιν ότι τη βίασε το 2004 ή το 2005.

Ο παραγωγός ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών από το 2020 με τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης στην Νέα Υόρκη.

Η δίκη του στο Λος Άντζελες αναμένεται να διαρκέσει 8 εβδομάδες ενώ οι συνήγοροι και οι εισαγγελείς αναμένεται να ξεκινήσουν τις αγορεύσεις τους στις 24 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες του Hollywood Reporter 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Διεθνή / Ροκ συγκρότημα απαγόρευσε στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθούν συναυλίες του

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «The Red Jumpsuit Apparatus» ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα ακολουθώ αυτό που λέει ο Ιησούς. Αν είσαι Χριστιανός και παρακολουθείς αυτό και ψήφισες τον Ντόναλντ Τραμπ, ντροπή σου!»
LIFO NEWSROOM
Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Διεθνή / Ιρανική επίθεση σκότωσε 7χρονη από την Ουκρανία που πήγε στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο

Η Nastya σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά της και τα δύο ξαδέλφια της όταν ένας πύραυλος χτύπησε την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια στην πόλη Μπατ Γιαμ
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνα: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Διεθνή / Σκάνδαλο με φόντο τη σαμπάνια: Δίκη για εμπορία ανθρώπων στους γαλλικούς αμπελώνες

Περισσότεροι από 50 μετανάστες εργάτες βρέθηκαν υπό απάνθρωπες συνθήκες σε αμπελώνες σαμπάνιας - Άνοιξε δίκη για εμπορία ανθρώπων στη Ρεμς με κατηγορούμενους τρεις διακινητές.
LIFO NEWSROOM
Μαδρίτη: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ύποπτο και τον στραγγάλισε μέχρι θανάτου

Διεθνή / Μαδρίτη: «Θα τον πνίξεις, φίλε, άσε τον λαιμό του», φώναζαν πολίτες στον αστυνομικό που στραγγάλισε ύποπτο

Η υπόθεση θυμίζει εκείνη του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ - Ο αστυνομικός συνελήφθη για τον θάνατο του 36χρονου Βορειοαφρικανού - Κύμα διαδηλώσεων και καταγγελιών 
LIFO NEWSROOM
Βρετανία και ΕΕ θα συνομιλήσοιν με Ιράν καθώς η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ είναι σε ισχύ

Διεθνή / Βρετανία και ΕΕ «θα συνομιλήσουν» με το Ιράν - Σε ισχύ η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ

Εάν πραγματοποιηθούν, οι συνομιλίες θα είναι οι πρώτες μεταξύ Ιρανών και δυτικών ηγετών από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις του - Εκκενώσεις από το Ιράν και το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM