LIVE!

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει σκίτσο γυμνής γυναίκας με την υπογραφή Τραμπ στο βιβλίο του Έπσταϊν

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει σκίτσο γυμνής γυναίκας με την υπογραφή Τραμπ στο βιβλίο του Έπσταϊν Facebook Twitter
Ο Τζέφρι Έπσταϊν με τον Ντόναλντ Τραμπ / Φωτ: Getty
0

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε την αυθεντικότητα του σκίτσου γυμνού γυναικείου σώματος από τον Ντόναλντ Τραμπ προς τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Αρχεία από το λεγόμενο «βιβλίο γενεθλίων» που είχε συνταχθεί για τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, Τζέφρι Έπσταϊν περιλαμβάνουν εκτός από μια «ευχετήρια κάρτα» που υποτίθεται ότι έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ και μια εγκωμιαστική αναφορά του σημερινού Βρετανού πρέσβη στην Ουάσινγκτον, Πίτερ Μάντελσον.

Ο πρόεδρος «δεν σχεδίασε αυτή την εικόνα και δεν την υπέγραψε», ισχυρίζεται ο Λευκός Οίκος για το περιβόητο σκίτσο.

Το βιβλίο ήταν μέρος μιας συλλογής εγγράφων που δημοσιοποίησε μια επιτροπή της Βουλής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της διαθήκης του αποθανόντος παιδεραστή χρηματοδότη και του προσωπικού του βιβλίου διευθύνσεων, το οποίο περιλαμβάνει τα ονόματα μελών βασιλικών οικογενειών, διασημοτήτων, μοντέλων και πολιτικών από όλο τον κόσμο.

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει σκίτσο γυμνής γυναίκας με την υπογραφή Τραμπ στο βιβλίο του Έπσταϊν Facebook Twitter

Τι γνωρίζουμε για το «βιβλίο γενεθλίων»

Ο Τραμπ είχε δηλώσει προεκλογικά, κατά την εκστρατεία του 2024, ότι θα ήταν ανοιχτός στη δημοσιοποίηση περισσότερων πληροφοριών για την υπόθεση. Ωστόσο, άλλαξε στάση μόλις ανέλαβε την εξουσία, λέγοντας πως «η υπόθεση έχει κλείσει».

Τα θύματα του Έπσταϊν την ασκούν ακόμη περισσότερες πιέσεις, περιγράφοντας την κακοποίηση που υπέστησαν και ζητώντας τη δημοσιοποίηση των λεγόμενων «φακέλων Έπσταϊν».

Το 238 σελίδων βιβλίο, περιλαμβάνει δεκάδες συνεισφορές, ανάμεσά τους και εκείνη του λόρδου Μάντελσον, ο οποίος χαρακτηρίζει τον Έπσταϊν «ευφυή, πνευματώδη άνδρα» που «εισέβαλε ξαφνικά στη ζωή του».

Εκπρόσωπος του λόρδου Μάντελσον δήλωσε στο BBC ότι ο τότε πρεσβευτής έχει καταστήσει σαφές πως μετανιώνει βαθιά που τον σύστησαν στον Έπσταϊν.

Το βιβλίο είχε ετοιμάσει για τα 50ά γενέθλια του Έπσταϊν η Γκισλέιν Μάξγουελ, η πρώην σύντροφός του, η οποία καταδικάστηκε το 2021 για συνέργεια στη διακίνηση ανήλικων κοριτσιών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Δημιουργήθηκε το 2003 -τρία χρόνια πριν οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση γίνουν δημόσιες.

Στο λεύκωμα περιλαμβάνονται καταχωρήσεις, φαινομενικά από διάφορα πρόσωπα που συνδέονταν με τον Έπσταϊν, μεταξύ αυτών και υψηλού προφίλ πολιτικοί και επιχειρηματίες.

Εκτός από το υποτιθέμενο σημείωμα του Τραμπ, τότε φίλου του, υπάρχει και άλλο που φαίνεται να προέρχεται από τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος αναφέρεται στην «παιδική περιέργεια» του Έπσταϊν.

Εκπρόσωπος του Κλίντον παραδέχθηκε ότι ο πρώην πρόεδρος γνώριζε τον Έπσταϊν εκείνη την εποχή, αλλά δεν είχε καμία γνώση για τα εγκλήματά του.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Οι παλαιστινιακές φατρίες συμφώνησαν στη δημιουργία προσωρινής διοίκησης τεχνοκρατών στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, ενώ η σύζυγος του Μαρουάν Μπαργκούτι απηύθυνε έκκληση στον Ντόναλντ Τραμπ για την απελευθέρωσή του
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Η Γαλλία αντιμετωπίζει βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, με τον Μακρόν να παλεύει να διατηρήσει σταθερότητα - Το συνταξιοδοτικό πάγωσε, το έλλειμμα εκτοξεύεται και η Ευρώπη ανησυχεί για την «παράλυση» του Παρισιού
LIFO NEWSROOM
Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Η Αργεντινή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του προέδρου Μιλέι και θα δοκιμάσουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ και το πέσο
LIFO NEWSROOM
Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Ο Joshua Wander, ιδρυτής της 777 Partners, κατηγορείται για απάτη 500 εκατ. δολαρίων, πλαστά έγγραφα και ψεύτικες επενδύσεις - Από τις ποδοσφαιρικές ομάδες ως τα Boeing, η αυτοκρατορία του κατέρρευσε φανερώνοντας ένα από τα πιο ηχηρά σκάνδαλα των τελευταίων ετών
LIFO NEWSROOM
Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο - Ο φόβος της τυραννίας»

LiFO politics / Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο. Αλλάζουν όλα»

Ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλά στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη για τη βαθιά πολιτική πόλωση στην Αμερική, για τους θεσμικούς ελέγχους της προεδρικής εξουσίας αλλά και για τα ελληνοτουρκικά και το Ισραήλ που «έκανε τη ζωή των φίλων και συμμάχων του δύσκολη».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM