Ο Λαρς φον Τρίερ εισήχθη σε κέντρο περίθαλψης μετά τη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον

Ο Λαρς φον Τρίερ εισήχθη σε κέντρο περίθαλψης μετά τη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Δανός κινηματογραφικός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, εισήχθη σε κέντρο ιατρικής περίθαλψης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής του την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου ανεξάρτητου κινηματογράφου, ο φον Τρίερ έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 14 ταινίες μεγάλου μήκους, αρκετές εκ των οποίων προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις για το βίαιο ή ταμπού περιεχόμενό τους.

Ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες παραγωγές του συγκαταλλέγεται το «Dogvillle», η τριλογία «Nymphomaniac» και «Το σπίτι που έχτισε ο Τζακ».

«Ο Λαρς βρίσκεται επί του παρόντος σε ένα κέντρο φροντίδας που μπορεί να του παρέχει τη θεραπεία και τη φροντίδα που απαιτεί η κατάστασή του», ανέφερε η παραγωγός της Zentropa, Λουίζ Βεστ, στο Instagram.

«Ο Λαρς τα πάει καλά υπό αυτές τις συνθήκες», πρόσθεσε η ίδια, εκφράζοντας τη λύπη της που πρέπει «να μεταδώσουμε πολύ προσωπικές πληροφορίες» μετά από εικασίες στα δανέζικα μέσα ενημέρωσης.

Ο φον Τρίερ δημοσιοποίησε τη διάγνωσή του το 2022, όταν ήταν 66 ετών. Ο σκηνοθέτης προκάλεσε κατακραυγή το 2011, λέγοντας σε συνέντευξη Τύπου στο φεστιβάλ των Καννών ότι ήταν ναζιστής που καταλάβαινε τον Αδόλφο Χίτλερ και τον συμπαθούσε «λίγο». Του απαγορεύτηκε αμέσως η είσοδος στο φεστιβάλ, αλλά η ταινία του παρέμεινε στο διαγωνιστικό τμήμα και η πρωταγωνίστρια της, η Κίρστεν Ντανστ, κέρδισε βραβείο καλύτερης ηθοποιού. Αργότερα ο φον Τρίερ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο.

Ο Δανός σκηνοθέτης είχε κερδίσει προηγουμένως τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2000 για την ταινία «Χορεύοντας στο σκοτάδι».

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram το 2023 ότι «με λίγη τύχη θα έχω ακόμα μερικές αξιοπρεπείς ταινίες μέσα μου». Αργότερα η ανάρτηση διαγράφηκε.

Τον Σεπτέμβριο, ένα νέο πρότζεκτ που επρόκειτο να σκηνοθετήσει ο φον Τρίερ, με τίτλο «After», είχε λάβει 1,3 εκατομμύρια δανικές κορώνες (184.000 ευρώ) από το Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Δανίας (DFI), σύμφωνα με μια λίστα που δημοσίευσε το DFI.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM