Ο κυκλώνας Νέιτ προσεγγίζει τις ΗΠΑ μετά το πέρασμά του από την Κεντρική Αμερική με τουλάχιστον 28 νεκρούς

Ο κυκλώνας Νέιτ προσεγγίζει τις ΗΠΑ μετά το πέρασμά του από την Κεντρική Αμερική με τουλάχιστον 28 νεκρούς Facebook Twitter
0

Η τροπική καταιγίδα Νέιτ, που ενισχύθηκε σε κυκλώνα κατηγορίας 1 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον κι αφού προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 28 ανθρώπων και σημαντικές ζημιές στην Κεντρική Αμερική, συνεχίζει την πορεία του προς τις ΗΠΑ όπου οι αρχές σε πολλές πόλεις, όπως στη Νέα Ορλεάνη, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.


Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC), το μάτι του κυκλώνα Νέιτ βρίσκεται σε απόσταση 395 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του κόλπου του Μισισίπι.


Ο Νέιτ μετακινείται με ταχύτητα 35 χλμ/ ώρα και θα μπορούσε να φθάσει στις αμερικανικές ακτές αργά το βράδυ του Σαββάτου τοπική ώρα ενισχυμένος σε κυκλώνα κατηγορίας 2. Σύμφωνα με το NHC, ενδέχεται να προκαλέσει πλημμύρες, με το ύψος του νερού σε ορισμένες περιοχές να φθάσει και τα 3,7 μέτρα. Οι άνεμοι που θα τον συνοδεύουν αναμένονται μεταξύ 154 και 177 χιλιομέτρων την ώρα.


Οι αρχές στη Νέα Ορλεάνη, την οποία ισοπέδωσε ο κυκλώνας Κατρίνα το 2005, προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, αλλά και σε άλλες πόλεις του Κόλπου του Μεξικού βρίσκονται σε επαγρύπνηση και λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης.


Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ από τις 18.00 του Σαββάτου τοπική ώρα (01.00 Κυριακή ώρα Ελλάδας) στη Νέα Ορλεάνη και οι κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές έχουν ήδη κληθεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.


«Η χειρότερη απειλή δεν είναι απαραίτητα η βροχή, αλλά οι θυελλώδεις άνεμοι και τα κύματα» επισήμανε ο δήμαρχος της πόλης, Μιτς Λαντριέ.


Την ίδια ώρα, μεγάλα λιμάνια κατά μήκος των κεντρικών αμερικανικών ακτών του Κόλπου έκλεισαν σήμερα ενόψει του Νέιτ.
Η αμερικανική ακτοφυλακή διέταξε σήμερα τη διακοπή κάθε δραστηριότητας και αναστολή της κυκλοφορίας αρχής γενομένης από τις 8 το πρωί τοπική ώρα για τη Νέα Ορλεάνη και σε πόλεις στο Μισισίπι, την Αλαμπάμα και τη Φλόριντα.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM