O Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει τις πρώτες δηλώσεις μετά τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου

O Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει τις πρώτες δηλώσεις μετά τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου Facebook Twitter
1

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δικαιολόγησε σήμερα την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου που πραγματοποίησε η χώρα του λόγω της ανάγκης να αποτρέψει η Πιονγκγιάνγκ έναν πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.


Πρόκειται για τις πρώτες δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη από τότε η Πιονγκγιάνγκ γνωστοποίησε, την περασμένη Τετάρτη, ότι πραγματοποίησε με επιτυχία μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου.


Η ανακοίνωση της τέταρτης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή, αν και η πλειονότητα των ειδικών εκφράζουν αμφιβολίες ότι ο μηχανισμός που δοκιμάστηκε ήταν πράγματι μια βόμβα υδρογόνου, όπως διατείνεται η Πιονγκγιάνγκ.


Αυτή η πυρηνική δοκιμή ήταν «ένα μέτρο αυτοάμυνας για να υπερασπιστούμε την ειρήνη με αποτελεσματικό τρόπο στην κορεατική χερσόνησο και την περιφερειακή ασφάλεια ενώπιον των κινδύνων ενός πυρηνικού πολέμου που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.


«Πρόκειται για νόμιμο δικαίωμα ενός κυρίαρχου Κράτους, για μια δίκαιη ενέργεια που κανείς δε μπορεί να επικρίνει» προσέθεσε.


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποιούσε μια επίσκεψη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας με στόχο να εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την «επιτυχία» της πυρηνικής δοκιμής, μετέδωσε το KCNA, χωρίς να διευκρινίσει πότε ακριβώς έγινε αυτή η επίσκεψη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια