O Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει τις πρώτες δηλώσεις μετά τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου

O Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει τις πρώτες δηλώσεις μετά τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου Facebook Twitter
1

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δικαιολόγησε σήμερα την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου που πραγματοποίησε η χώρα του λόγω της ανάγκης να αποτρέψει η Πιονγκγιάνγκ έναν πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.


Πρόκειται για τις πρώτες δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη από τότε η Πιονγκγιάνγκ γνωστοποίησε, την περασμένη Τετάρτη, ότι πραγματοποίησε με επιτυχία μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου.


Η ανακοίνωση της τέταρτης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή, αν και η πλειονότητα των ειδικών εκφράζουν αμφιβολίες ότι ο μηχανισμός που δοκιμάστηκε ήταν πράγματι μια βόμβα υδρογόνου, όπως διατείνεται η Πιονγκγιάνγκ.


Αυτή η πυρηνική δοκιμή ήταν «ένα μέτρο αυτοάμυνας για να υπερασπιστούμε την ειρήνη με αποτελεσματικό τρόπο στην κορεατική χερσόνησο και την περιφερειακή ασφάλεια ενώπιον των κινδύνων ενός πυρηνικού πολέμου που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.


«Πρόκειται για νόμιμο δικαίωμα ενός κυρίαρχου Κράτους, για μια δίκαιη ενέργεια που κανείς δε μπορεί να επικρίνει» προσέθεσε.


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποιούσε μια επίσκεψη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας με στόχο να εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την «επιτυχία» της πυρηνικής δοκιμής, μετέδωσε το KCNA, χωρίς να διευκρινίσει πότε ακριβώς έγινε αυτή η επίσκεψη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια