Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν διατάσσει τη μαζική παραγωγή εκρηκτικών drones αυτοκτονίας

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν διατάσσει τη μαζική παραγωγή εκρηκτικών drones αυτοκτονίας Facebook Twitter
Κιμ Γιονγκ Ουν
0

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν, διέταξε τη μαζική παραγωγή drones αυτοκτονίας, τα οποία έχουν σχεδιαστεί να συντρίβονται σε στόχους, μετά από δοκιμές αυτών των όπλων, όπως ανέφερε την Παρασκευή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, KCNA.

Τα drones αυτοκτονίας, γνωστά και ως περιπλανώμενα πυρομαχικά, έχουν τη δυνατότητα να χτυπούν με ακρίβεια στόχους στο έδαφος και στη θάλασσα, με διαφορετική εμβέλεια. Το KCNA ανέφερε ότι τα drones πέταξαν διάφορες διαδρομές και χτύπησαν στόχους με ακρίβεια, συμπεριλαμβανομένων παλιών μοντέλων τανκς και ενός οχήματος BMW, που καταστράφηκαν ολοσχερώς στις δοκιμές.

Ο Κιμ τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα ένα σύστημα σειριακής παραγωγής, ώστε να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των drones.

Σύμφωνα με τον Κιμ, η παγκόσμια στρατιωτική κοινότητα αναγνωρίζει την επιτυχία των drones αυτοκτονίας σε συγκρούσεις, από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή. «Η χρήση drones έχει εξελιχθεί σε μια κρίσιμη στρατιωτική απαίτηση στις μέρες μας», δήλωσε.

Τα drones αυτοκτονίας προσφέρουν τη δυνατότητα παρατεταμένων συγκρούσεων χωρίς την ανάγκη χρήσης ακριβών πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων, όπως έχει ήδη αποδειχθεί σε διάφορα πεδία μαχών.

Η τελευταία στρατιωτική επίδειξη της Βόρειας Κορέας συνέπεσε με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, που περιλάμβαναν προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη και αμερικανικό αεροπλανοφόρο στα διεθνή ύδατα.

Παράλληλα, εγείρονται ανησυχίες για την πιθανή τεχνική υποστήριξη της Ρωσίας προς τη Βόρεια Κορέα. Οι δύο χώρες έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική τους συνεργασία, με τη Βόρεια Κορέα να φέρεται να έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες στο δυτικό μέτωπο της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Η στρατηγική του Κιμ

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται αποφασισμένη να ενισχύσει τη στρατιωτική της ισχύ, με τα drones αυτοκτονίας να αποτελούν βασικό εργαλείο στη στρατηγική της. Παράλληλα, οι δυτικές δυνάμεις παρακολουθούν στενά την ενίσχυση της συνεργασίας Πιονγιάνγκ-Μόσχας, καθώς η Βόρεια Κορέα επιδιώκει να εδραιώσει τη θέση της στο παγκόσμιο στρατιωτικό σκηνικό.

Με πληροφορίες από The Independent

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM