Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί τη Ρωσία για το «ροζ βίντεο» και την απόσυρση Ιντζέ

Κιλιτσντάρογλου: Η Ρωσία ευθύνεται για την απόσυρση Ιντζέ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξαπέλυσε επίθεση σήμερα κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας την για την απόσυρση του Μουαρέμ Ιντζέ για την κούρσα των εκλογών στην Τουρκία

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,  με ανάρτησή του στο Twitter -  στα τουρκικά και ρώσικα -  ισχυρίζεται πως η Ρωσία κρύβεται πίσω από τις φήμες για το ροζ βίντεο, που οδήγησαν τον Ιντζέ να βρεθεί εκτός εκλογικής μάχης

«Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, εσείς βρίσκεστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το Deep Fake περιεχόμενο, τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε το χέρι σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας» έγραψε στο Twitter.

Πώς δικαιολόγησε την απόσυρσή του ο Ιντζέ

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Μουαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, τρεις μέρες πριν από το στήσιμο των καλπών στην Τουρκία.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα), που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων.Πολλά στελέχη του κόμματος έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες ημέρες ανησυχώντας ότι η υποψηφιότητα του Μουαρέμ Ιντζέ ενδεχομένως θα εμποδίσει τον βασικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μουαρέμ Ιντζέ αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι η υπό την ηγεσία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συμμαχία της αντιπολίτευσης «θα ρίξει το φταίξιμο επάνω του», αν χάσει απέναντι στον Ερντογάν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ