Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 ετών και άνω

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 ετών και άνω Facebook Twitter
0

Ο Καναδάς ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου Pfizer-BioNTech κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, και γίνεται έτσι το πρώτο κράτος στην υφήλιο, που επιτρέπει κάτι τέτοιο.

«Αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο που έχει εγκριθεί στον Καναδά για την πρόληψη του Covid-19 σε παιδιά και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στον αγώνα του Καναδά κατά της πανδημίας», δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Health Canada Supriya Sharma σε συνέντευξη τύπου.

Δεδομένα από μια κλινική δοκιμή στις Ηνωμένες Πολιτείες με περισσότερους από 2.000 νέους στους οποίους δόθηκαν δύο δόσεις, έδειξαν ότι είναι τόσο ασφαλές για τους εφήβους όσο και για τους ενήλικες, είπε.

Δεν καταγράφηκαν κρούσματα Covid-19 μεταξύ των εμβολιασμένων παιδιών.

Παράλληλα, έχει αποδειχθεί αποδειχθεί ότι είναι τουλάχιστον 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της λοίμωξης στους ενήλικες.

Το εμβόλιο εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο για χρήση σε Καναδούς 16 ετών και άνω.

Άλλοι κατασκευαστές των τεσσάρων εμβολίων που έχουν πάρει έγκριση στον Καναδά - AstraZeneca, Johnson & Johnson και Moderna - διεξάγουν ή σχεδιάζουν τις δικές τους έρευνες σε παιδιά ηλικίας έξι μηνών.

Ο Sharma είπε ότι η Health Canada θα επισπεύσει τις αναθεωρήσεις αυτών των αποτελεσμάτων.

Από την έναρξη της πανδημίας, περίπου το 20% όλων των κρουσμάτων Covid-19 στον Καναδά καταγράφηκαν σε άτομα κάτω των 19 ετών. Από την Τετάρτη, σχεδόν 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι στον Καναδά έχουν διαγνωστεί με Covid-19. Περισσότεροι από 24.000 πέθαναν.

Ενώ οι νεότεροι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν σοβαρή ασθένεια από τον Covid, ο Sharma είπε πως, «η πρόσβαση σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θα βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης της νόσου στις οικογένειες και τους φίλους τους, μερικοί από τους οποίους ενδέχεται να διατρέχουν υψηλότερες επιπλοκές».

»Θα στηρίξει επίσης την επιστροφή σε μια πιο φυσιολογική ζωή για τα παιδιά μας που είχαν τόσο δύσκολο χρόνο» πρόεσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να εγκρίνουν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών την επόμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες του France24

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ