Ο Jack White κατακεραυνώνει τον Τραμπ για «όλες τις αμβλώσεις που πλήρωσε κρυφά»

Ο Jack White κατακεραυνώνει τον Τραμπ για «όλες τις αμβλώσεις που πλήρωσες κρυφά» Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Jack White κατακεραυνώνει σε ανάρτησή του τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την ομοσπονδιακή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την απαγόρευση των αμβλώσεων

Με μία καυστική του δήλωση ο καλλιτέχνης επιρρίπτει ευθύνες σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς γράφοντας μεταξύ άλλων πως «Η ζωή δεν είναι ασπρόμαυρη. Είναι (ασπρόμαυρη όμως) σε ένα δικομματικό σύστημα».

Ο White επιτίθεται κατά του Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι χρησιμοποίησε τον Χριστιανισμό για να «προωθήσει την καριέρα του εις βάρος αυτών των Χριστιανών» και τον πατριωτισμό «ως ένα σκυλί που σφυρίζει για ρατσισμό και φόβο».

Σημείωσε δε, ότι η συμπεριφορά του Τραμπ ήταν σε μεγάλο βαθμό «ανεξέλεγκτη» επειδή «το ΑΛΛΟ κόμμα δεν έχει ικανή πλειοψηφία για να εμποδίσει αυτό το άτομο να καταστρέψει σιγά σιγά οποιαδήποτε πρόοδο έχουμε κάνει σε αυτή τη χώρα».

Αναφερόμενος στους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο White έγραψε ότι «μόλις γύρισαν τη χώρα πίσω στη δεκαετία του 1970 για να αρχίσει ξανά από την αρχή να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών».

Ο White συνέχισε αποκαλώντας τον Τραμπ «εγωμανή» που «έκανε την κυβέρνησή μας ντροπή για όλο τον κόσμο».

Επίσης, επικρίνει και όσους αντιτίθενται στον έλεγχο των όπλων στις ΗΠΑ, μετά την πρόσφατη σειρά μαζικών περιστατικών ένοπλης βίας στη χώρα: «Εσείς και τα AR-15 σας είστε ένα βήμα πιο κοντά στον παράδεισο!».

Καταλήγοντας την μακροσκελή του ανάρτηση, ο μουσικός αναφέρει: «Λοιπόν Τραμπ, πήγες τη χώρα 50 χρόνια πίσω. Ελπίζω ο μπαμπάς σου να σου χαμογελάει και να σου κουνάει το χέρι από τον παράδεισο, ενώ το άλλο του χέρι κρατά ένα αρχείο με όλες τις αμβλώσεις που πλήρωσες κρυφά πίσω από κλειστές πόρτες».

Ο Jack White είναι ο τελευταίος καλλιτέχνης που μιλά ανοιχτά κατά της ανατροπής της δικαστικής απόφασης Roe v. Wade.

Οι Lizzo και Rage Against The Machine ανακοίνωσαν ήδη δωρεές στην Planned Parenthood και σε μονάδες αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, αντίστοιχα.

Αρκετοί καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν επίσης τις εμφανίσεις τους στο Glastonbury Festival για να μιλήσουν για την απόφαση.

Η Billie Eilish είπε πως «Σήμερα είναι μια πραγματικά σκοτεινή μέρα για τις γυναίκες στις ΗΠΑ» ενώ ο Joe Talbot αφιέρωσε το «Mother» σε «κάθε μητέρα και κάθε γυναίκα και το δικαίωμά της να επιλέξει αν θα γίνει μητέρα ή όχι».

Με πληροφορίες του NME

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ